"Море и бряг"

Снимка"Море и бряг" се излъчва всяка сряда, от 11.00 до 12.00 часа, в ефира на Радио Варна.

Предаването "Море и бряг" е за всички, свързали живота си с морето.
Ще чуете: морски новини,  интересни събеседници и актуални репортажи. Автор и водещ: Валери Великов

"Море и бряг" с Валери Великов, на 18 октомври

Национална информационна среща по Оперативна програма „Морско дело и рибарство” ще се проведе днес в Балчик. Ще участват представители на Европейската комисия, Министерството на земеделието и храните и бенефициенти от цялата страна. Радио Варна..

публикувано на 18.10.17 в 10:16

"Море и бряг" с Валери Великов, на 11 октомври

Благотворителна кампания организират преподаватели, курсанти и студенти от ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров” във Варна. Тя е в помощ на служител в училището, който има нужда от спешно лечение в чужбина. Още за повода и инициативите ще ни кажат трима..

публикувано на 11.10.17 в 10:11

"Море и бряг" с Валери Великов, на 4 октомври

Днес е третия, финален ден на Българо-холандския морски бизнес форум. Какво се случи по време на него и какви са практическите ползи от срещите между представители на различните фирми, обяснява председателят на Българската асоциация по корабостроене и..

публикувано на 04.10.17 в 10:27

"Море и бряг" с Валери Великов, на 27 септември

Десетият Черноморски туристически форум започва днес във Варна. Подробностите ще ни каже председателят на Варненската туристическа камара Жельо Душев, който ще гостува в студиото. С другият ни гост - зам.-началникът на ВВМУ "Никола Йонков Вапцаров" проф...

публикувано на 27.09.17 в 09:07

"Море и бряг" с Валери Великов, на 20 септември

В пряко включване по телефона директорът на Центъра за подводна археология в Созопол Калин Димитров ще каже какви открития са направени по време на проекта Black Sea MAP. Той е финансиран от британска фондация с близо 18 млн евро. Основната му..

публикувано на 20.09.17 в 09:41

"Море и бряг" с Валери Великов, на 13 септември

Ивелина Минкова от Морския клуб в Техническия университет във Варна ще ни каже на какъв етап е идеята за студенстка регата, с която да бъде закрит сезона през месец октомври. Очаква се в регатата да се включат всички морски клубове от..

публикувано на 13.09.17 в 10:14

"Море и бряг" с Валери Великов, на 6 септември

Изложбата „От Хавана до Хавана за 202 дни”, посветена на значимо събитие за българското ветроходство – околосветското плаване на кап. Георги Георгиев преди 40 години, ще бъде открита в Радио Варна на 8 септември - петък. По този повод щечуете..

публикувано на 06.09.17 в 09:41

"Море и бряг" с Валери Великов, на 30 август

Рибарите от сдружение „Френклиман” блокираха рано тази сутрин пътя до рибарското селище / на снимката /. Хората са получили информация, че багери ще разрушат постройките им. Машините са изпратени от фирмата, която закупи терена. Очакваше се..

публикувано на 30.08.17 в 09:39

"Море и бряг" с Валери Великов, на 9 август

Подписан ли е вече договорът с фирмата, която ще ремонтира научно-изследователския кораб "Академик", къде ще бъде ремонтиран и какви подобрения ще бъдат направени на плавателния съд? Отговорите очакваме от директора на Института по океанология към БАН..

публикувано на 09.08.17 в 09:30

"Море и бряг" с Валери Великов, на 2 август

Международният младежки летен лагер започва на 4 август. Той е организиран от Българска Военноморска   Конфедерация /БВМК/. Очаква се във Варна да пристигнат младежи от пет европейски държави, както ръководителят на Световната военноморска..

публикувано на 02.08.17 в 10:07