"Море и бряг"

Снимка"Море и бряг" се излъчва всяка сряда, от 11.00 до 12.00 часа, в ефира на Радио Варна.

Предаването "Море и бряг" е за всички, свързали живота си с морето.
Ще чуете: морски новини,  интересни събеседници и актуални репортажи. Автор и водещ: Валери Великов

Предходният протест на рибарите

"Море и бряг" с Валери Великов, на 26 юли

Отново напрежение между ИАРА и рибарите. Какви са причините и ще има ли пак протести? Отговорите очакваме от Емил Милев – председател на рибарското дружество „Черноморски изгрев” и директорът на ИАРА Галин Николов. След поредната среща по повод..

публикувано на 26.07.17 в 09:40
кап. Николай Христов

"Море и бряг" с Валери Великов, на 19 юли

В морското предаване на Радио Варна ще ви разкажем за Николай Христов, който на 28 години става капитан в БМФ, най-младият за времето си. Докато е капитан на кораб „Васил Левски” той спасява 45-ма бегълци от комунистически Виетнам, сред тях са 22 деца...

публикувано на 19.07.17 в 09:10

"Море и бряг" с Валери Великов, на 12 юли

Рейд на настоящи и бивши командири на ВМС очаквайте днес в „Море и бряг”: Гост в студиото ще е командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев , с когото ще говорим за приключилото разследване на инцидента с хеликоптера, при който..

публикувано на 12.07.17 в 10:07
колаж: Радио Варна

"Море и бряг" с Валери Великов, на 5 юли

Специалистът по морско право Христо Раев коментира делото в Арбитражния съд на Търговската промишлена палата, в което собственикът на БМФ иска предоговаряне на приватизационния договор. Коментарът е по повод думите на вицепремиера Валери..

публикувано на 05.07.17 в 09:00

"Море и бряг" с Валери Великов, на 28 юни

Каква риба да консумираме? При кои риби има устойчив риболов и кои са застрашени? Какво е качеството на рибата, която се предлага в България?. Отговорите от Иван Радев от WWF Яхтата „Blue Magic”, ко­я­то пре­ко­си..

публикувано на 28.06.17 в 09:00

"Море и бряг" с Валери Великов, на 21 юни

В морското предаване на Радио Варна очаквайте разширен репортаж от награждаването на 14-те военнослужещи, които участваха в спасителната операция след трагичния инцидент с вертолета "Пантер". Ще чуете имената на всички наградени, думите на военния министър..

публикувано на 21.06.17 в 10:02
Цъфналият фитопланктон в Черно море

"Море и бряг" на 14 юни, с Валери Великов

Председателят на Морски клъстър - България Илзе Атанасова ще ни каже подробностите за проектите, по които работят в момента в клъстъра. Единият от тях е свързан със създаването на платформа между няколко европейски морски държави, която има за цел споделяне..

публикувано на 14.06.17 в 10:26

"Море и бряг" с Валери Великов, на 7 юни

Фестивалът на цацата започва в Кранево на 9 юни. Една от кулминациите ще е кулинарният двубой между кмета на Кранево Румен Николов и председателя на Общинския съвет в Балчик Илиян Станоев. Единият ще подготви над 300 литра от известната си кметска..

публикувано на 07.06.17 в 10:08

"Море и бряг" с Валери Великов, на 31 май

„Световният фонд за дивата природа WWF” реализира международен проект за опазване на рибните ресурси. Част от този проект е интерактивно корабче, което в момента е в Бургас. То е оборудвано с монитори, от които можем да разберем коя риба е обект на..

публикувано на 31.05.17 в 09:58

"Море и бряг" с Валери Великов, на 24 май

Ще бъдат ли подновени курсовете на кораба „Белла”? Отговорът очакваме от Максим Петков, който е представител на консорциум от частни фирми. Те имат намерение да наемат кораба и възобновят курсовете му през летния сезон. Ще се случи ли това и евентуално..

публикувано на 24.05.17 в 10:00