VARNA 2020

Брегът на младостта

Тази неделя "В двора на госпожа Виола" безплатен концерт за деца

„Приказките на Госпожа Виола“ се завръщат, но този път се получава - „В двора на Госпожа Виола”. А причината е новата лятна сцена пред НУИ „Добри Христов“. Тя е р азположена в двора пред официалния вход на историческата сграда. Това ще..

публикувано на 03.07.20 в 15:59

Александрина Пендачанска ще пее Лейди Макбет в новата премиера на Варненската опера

Голямата звезда на фестивала Опера в Летния театър, организиран от ТМПЦ – Варна, ще е Александрина Пендачанска, която ще блесне в „Макбет“ от Верди 10 и 12 август. Спектакълът е съвместна продукция с Международния музикален фестивал „Варненско лято“..

публикувано на 26.06.20 в 13:51

Музикална палитра във Варненска опера

Тази вечер е концертът на певци от хора на Държавна опера - Варна. Заради прогнозата за дъжд той ще се проведе от 21 часа на Основна сцена зад театъра. Солист-хористи на Варненска опера, които се изявяват успешно и в малки оперни роли, ще..

публикувано на 22.06.20 в 15:52

"Движещо се тяло" от днес във Варна

Четвъртото издание на фестивала "Moving Body" започва от днес. Форумът, посветен на движението и съвременния танц, продължава до 20 октомври и включва пърформанси, срещи, ателиета и филми, посветени на движението. В рамките на форума ще бъде..

публикувано на 17.10.19 в 08:00

Търси се най-значимата доброволческа инициатива за 2019 година

За първи път Община Варна организира конкурс за доброволческа инициатива. Право на участие имат неправителствени организации и училищни настоятелства, работещи на територията на Община Варна. Участниците в конкурса трябва да  опишат реализираната от..

публикувано на 15.10.19 в 06:32

Младите на старт

Димитър Видинлиев за расизма във футбола, за живота и любимия Челси

Димитър Видинлиев е сред доайените на футбола не само във Варна, но и в България. Той е на 90 години, но не пропуска футболни изяви в морската столица, а за мачовете от английското първенство води и пълна статистика, която заслужава сериозно..

публикувано на 17.10.19 в 17:15

Галин Димов: „Отборът ни е отлично селектиран. Очакваме медали“

Президентът на Българска конфедерация кик бокс и муай тай Галин Димов коментира очакванията си за предстоящото Световно първенство в Сараево. Той смята, че националните селекционери са направили добър подбор на състезателите и се надява на медали..

публикувано на 15.10.19 в 17:35

Ангел Попов: „Във Варна пристига изключителен майстор“

Шеф инструкторът към Българска асоциация по годжо рю и председател на Окинава годжо рю Варна Ангел Попов дава яснота относно семинара. Семинар по Окинавско Годжу рю Карате с главния инструктор на Международната Федерация по Окинавско Годжу рю..

публикувано на 11.10.19 в 17:30

Константин Стойков и треньорът Рангел Иванов за успешната формула

Константин Стойков е един от младите варненски състезатели по кик бокс в стил К1. Всъщност той е сред най-добрите български млади състезатели, като на него ще се залага изключително сериозно занапред. Стойков показа отлична игра и хладнокръвие..

публикувано на 09.10.19 в 17:30

Орлин Пенев: "Връщаме старото ретро рали "Златни пясъци"

В края на тази седмица във Варна предстои поредния ретро поход "Есен". По-интересно е обаче, че организаторите не ретро проявите във Варна имат намерение да върнат старата слава на ретро рали "Златни пясъци" и започват измерване на трасето. Още..

публикувано на 08.10.19 в 17:45

Варна - Европейска младежка столица - архив

"Варна играе" на 28 септември от 11 до 15ч.

Tретото издание на игрите от националната кампания „България играе – Варна играе“ ще се проведе на 28 септември 2019 г. в района между сцена „Раковина“ и Морското казино. Мероприятието ще продължи от 11 до 15 часа, добре дошли са семейства с..

публикувано на 26.09.19 в 07:50

Да представиш уроците по История увлекателно

В рубриката "Варна младежка столица 2017" ни гостува г-жа Нели Димова, преподавател по история в Първа езикова гимназия Варна. Тя ще ни разкаже за театралната академия, която се проведе това лято. Дали историята може да оживее и да бъде по-лесна за..

публикувано на 11.11.17 в 21:05

Изложба "От нищо-нещо" в библиотеката

Изложба "От нищо-нещо или да дадем втори шанс на боклука" организираха ученици от Професионалната гимназия по икономика "Иван Богоров". Възродените за нов живот предмети учениците показаха във фоайето на Детския и средношколски комплекс на Регионалната..

публикувано на 04.11.17 в 20:50

Варненската група GRIZZLY гостува в "Свободен час"

Група Grizzly гостува на младежкото предаване на Радио Варна "Свободен час". Групата е създадена във Варна в началото на 2017 г. , и само два месеца по-късно започват участията им по различни клубове из града. През лятото се качват на сцената на..

публикувано на 21.10.17 в 21:10

Арт ателие събира младежи от Варна с връстници от Солун и Торино

Сдружение „Арлекин арт” започва реализацията на Арт ателие за младежи „Маските на сцената и в живота” под ръководството на проф. Сия Савинова. Проектът е модул към третото издание на фестивала „Звезди на сцената‘‘. Домакини са младежите от..

публикувано на 07.10.17 в 21:05