Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Митрополит Кирил освети нови камбани в храма “Св.Марина” във Варна

 

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил отслужи водосвет и освети трите нови камбани на храма "Света Марина" във Варна. Той би камбаните и пожела на присъстващите звънът им да прогони всяко природно бедствие и зли помисли. Митрополит Кирил призова отново вероучението да бъде въведено в българските училища, защото липсата на духовна просвета поржада негативните събития в обществото. Камбаните са бронзови, изработени са в пловдивска камбанолеярна, която съществува от 130 години. Те са дарение от семейство Емил и Цанка Александрови и от жители на района, където се намира храм "Света Марина" - съобщи Иван Костов, с чиито средства е изградена църквата.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Специализирана полицейска операция във област Варна

Специализирана полицейска операция по линия противодействие на битовата престъпност се проведе днес  под надзора на прокуратурата във област Варна. Масираните полицейски проверки обхванаха селата Гроздьово и Дъбравино. В хода на операцията са проверени 309 лица, 24 адреса и 151 автомобила. Задържани са девет души, оказвали влияние върху..

публикувано на 18.02.20 в 15:38

Съдът в Добрич върна на Прокуратурата делото срещу управителя на ВиК

Районният съд в Добрич прекрати съдебното производство и върна на Прокуратурата дело, водено срещу изпълнителния директор на „ВиК Добрич“АД за неправомерно изградено съоръжение за водоползване от река Батовска. Той е обвинен за това, че от 10 до 14 февруари 2019г. в с.Батово, в района на Помпена станция Батово 2, в качеството си на изпълнителен..

публикувано на 18.02.20 в 14:48

Значителна облачност в сряда

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ от 20 часа на 18-ти до 20 часа на 19-ти февруари 2020 година През нощта облачността ще се увеличи и утре ще е значителна, но все още почти без валежи. Само на отделни места по-късно следобед е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб, по Черноморието след полунощ умерен северен вятър, който през деня..

публикувано на 18.02.20 в 14:35

В Добрич почетоха паметта на Апостола

С общограско поклонение в Добрич беше почетена паметта на Васил Левски. Деца и възрастни положиха цветя пред паметника на Апостола по повод 147 години от обесването му. Панихидата в памет на Васил Левски беше отслужена от архиерейския наместник на Добричката духовна околия иконом Иван Дойчев и от отец Стоян. Възпитаници на детската театрална..

публикувано на 18.02.20 в 14:23

Над 6 т месо с изтекъл срок на годност иззе полицията в Плевен

 Продуктите са запечатани и предстои унищожаването им. Само в един от проверените складове са открити над 6 тона месо с изтекъл срок на годност. Акцията е проведена от 6 до 14 февруари в Плевен. Извършени са проверки на складови помещения и складове за търговия на едро с хранителни стоки, предаде бТВ...

публикувано на 18.02.20 в 14:18

Как се прави наука?

Как се прави наука у дома? Имат ли вкус микробите? Можем ли да опитоми физиката?... Отговорите на тeзи въпроси търсим с Мирослава Димитрова. През март тя започва поредица от научни работилници за деца във Варна на възраст между 10 и 13-годишни. Всичко в живота ни е наука и в това няма нищо страшно, убедена е Мирослава. Тя е биолог и..

публикувано на 18.02.20 в 13:18

Варна представи най-старото злато в света на изложение в София

Община Варна представи възможностите за целогодишен туризъм в региона с нова визия и атрактивен щанд по време на най-значимото в България туристическо изложение „Ваканция & СПА“ в София. Участието бе съвместно с Регионалния исторически музей в морската столица. Тази година в презентацията на града специално внимание бе отделено на Варненския..

публикувано на 18.02.20 в 12:18