Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 23 септември

 

Водеща: Светлана Вълкова

15.15 – Репортаж от нос Шабла, където днес и утре се провежда Фестивал на хвърчилата. Изкуството в защита на природата.

15.35 - Ученик на Гена Димитрова засне клип във варненския делфинариум – интервю с оперния певец Ганчо Бояджиев, който от години работи в Италия, видеото, за които ще стане дума е част от новия му албум, в който смесва класическото оперно пеене с ар енд би, хаус, електронно звучене.

16.10 – Гостува писателят Коста Радев – разговор за извървения път, за истините и лъжите, за въпросите без отговори, за свободата и любовта...

16.35 - В съпътстващата програма на международния театрален фестивал "Сцена на кръстопът" в Пловдив участва и един варненски проект - "Сега-Ал(ь)бум" по текстове на Евгений Гришковец и с участието на Dj Soulmate (Добромир Мързов) – водещ на музикалното предаване в Радио Варна „45 оборота в минута” и Елица Матеева – театровед и режисьор. Екипът гостува в „Гравитация нула”.

17.10 – Ще слушаме изпълнения на Рей Чарлз и Брус Спрингстийн, родени на днешната дата.

ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО в понеделник, 19 април

Репортаж от последно заседание на делото за отказания добив на газ в Добруджа на фирма „Русгеоком БГ“ от РИОСВ Варна, преди обявяване на казуса за решаване; Серия от срещи в община Аврен започват от днес, в които ще се обсъжда с граждани възможността за транспорт между населените места; Семейството на Силвия Петрова има нужда от нашата..

публикувано на 19.04.21 в 11:12

НОВИЯТ ДЕН на 19 април с Иван Барбов

Започваме с репортаж за най-новото приложение „Health Buddy+“ на Световната здравна организация и УНИЦЕФ. Чрез него ще можем да получаваме проверена и достоверна информация, свързана със здравето. Какво е бъдещето на стадион „Варна“? Поредната благородната инициатива на доброволците от младежката организация „Делфините“, които..

публикувано на 19.04.21 в 05:51

"Позиция" с Валери Великов, на 17 април

Обобщаваме първите дни от работата на новото Народно събрание. Законодателните промени, които касаят главният прокурор, Висшият съдебен съвет и съдебната система като цяло, коментира адвокат Михаил Екимджиев. Без лимит за секциите в чужбина, гласуване по пощата, мажоритарен вот, промени в начина, по който функционира Централната..

публикувано на 17.04.21 в 08:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 април със Светлана Вълкова

100 години ДТ „Стоян Бъчваров”: Анна Сливкова откри в Белгия първата пиеса, поставена на варненска сцена Премиера на открита сцена в Държавен куклен театър – Варна – „Трите прасенца” Две изложби тази седмица: юбилейна експозиция на Марина Варенцова-Русева и „Стая с безброй истории” на Татяна Харизанова Поетесата Елка Няголова..

публикувано на 16.04.21 в 12:49

Познаваме ли екопътеките и алтернативния туризъм?

Туризмът има много лица, а днес ще подходим колкото разтоварващо, толкова и аналитично.  Гостуват ни две дами - Мая Иванова от Висшето училище по мениджмънт и Гергана Славова от Икономическия университет. Те съставиха анкета за екопътеките в България като място за бягство и отдих по време на пандемия. От тях ще чуем какви са нагласите и тенденциите при..

публикувано на 16.04.21 в 10:28
Chart

#629 ТОП 20 (16.04.2021-23.04.2021)

публикувано на 16.04.21 в 07:55

"Новият ден" на 16 април с Мариела Димитрова

В събота от десет часа група ентусиасти ще почистят разклона за каварненското село Селце и ще засадят дръвчета. Организаторите търсят и доброволци, които да помогнат за осъществяването на   благородната идея. Един от тях Виктория Попова – Иванова ще ни разкаже още в 8.15 часа. Улицата на готвачите за пореден път ще събере във..

публикувано на 16.04.21 в 06:15