114 години от създаването на Военноморска база - Варна

Снимка: Архив
114 години от създаването на Военноморска база - Варна ще бъдат отбелязани днес. Церемонията ще започне в 10:00 часа. Базата е създадена с княжески указ № 40 от 1897 година. Военноморска база Варна е мястото, където много неща се случват за първи път, разказва историята. Това е семафорно - наблюдателната служба, минното заграждение, монтирането на корабна радиостанция, подводно плаване, морски десант, използване на морска авиация, начало на миночистачната и противоподводна дейност. От "флотския район" водят началото си Флотския арсенал, Морските специални школи и водолазното дело.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Депутатът Александър Паунов с приемна за варненци

Първа приемна за календарната година проведе във Варна днес народният представител от БСП „За България“ Александър Паунов. Въпроси относно задължителното използване на фарове и в светлите части на деня от страна на шофьорите, наличието на излишни посолства и консулства в някои държави и евентуалните кражби на вода от общи водомери отправиха..

публикувано на 21.01.19 в 17:39

Одобриха проекта за устройствен план на „Аспарухов парк“

Общинските съветници от постоянната комисия „ Архитектура, строителство, устройство, организация и развитие на територията на общината и населените места” към Варненския общински съвет одобриха проекта за подробен устройствен план за регулация и застрояване на „Аспарухов парк“. В него са гарантирани 1045 паркоместа. Фактология във..

публикувано на 21.01.19 в 16:57

Грипна ваканция и във Варна! До следващия вторник!

Всички училища във Варненска област са във ваканция до следващия вторник включително! Това реши преди минути Комисията за борба с грипа. По настояване на кмета Иван Портних комисията беше свикана по спешност днес заради рязкото увеличаване в броя на заразените с грип и ОРЗ. Дали учениците трябва да са в клас на 30-и януари ще стане ясно на следващото..

обновено на 21.01.19 в 16:22

Живко Мартинов остана 4 часа в Специализираното следствие заради "Суджукгейт"

Четири часа остана в Специализираното следствие бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов.  Той беше призован, за да бъде прецизирано обвинението срещу него за изнудване със закана, но не пожела да застане пред медиите, за да разкаже за какво са го питали разследващите. Основното обвинение, че преди 7 години Мартинов поискал със заплахи от..

публикувано на 21.01.19 в 16:05

Кметът настоява за грипна ваканция и във Варна

Кметът Иван Портних настоява във Варна веднага да бъде обявена грипна ваканция. По закон решението за това трябва да вземе Комисията за борба с грипа, която трябва да заседава утре и да обсъди актуалната обстановка в града и областта. "Днес получих тревожна статистика от училищата във Варна за увеличаване на случаите на заболели деца от грип. В..

публикувано на 21.01.19 в 15:02

Здравейте, аз съм вашият чатбот!

"Виждали ли сте на интернет сайтовете в долния десен ъгъл как изскача едно квадратче и някой ви пита "Здравейте, с какво мога да ви помогна? В повечето случаи там се намира човек..." Този въпрос Елица Стоилова задава винаги, когато я попитате що е това chat bot и равносилно ли е на виртуален асистент. Всъщност, chat..

публикувано на 21.01.19 в 14:34

Подземие е причината за пропадането на галерията в Балчик

Спешен ремонт се извършва в една от залите на Художествената галерия в Балчик. Още миналата година бе регистрирано сериозно пропадане на пода. В средата на януари работници на общинско предприятие „Благоустрояване и комунално стопанство“ започнаха разчистване на компрометираното място. В хода на работата се натъкват на подземие...

публикувано на 21.01.19 в 13:51