Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

18 март - Концерт пиано и цигулка

18 март 2014г., вторник - Арт салон на Радио Варна - голяма зала - 18:30ч.

КОНЦЕРТ ПИАНО И ЦИГУЛКА

С участието на Велина Кузманова и Добромир Ценов,

ученици в НУИ "Д.Христов" -Варна

В програмата: Й.С.Бах, М.Големинов, П.Владигеров, С.Обретенов,

П.Хаджиев, А.Владигеров, П.Христосков и др.

 

 

Велина Кузманова е ученичка от XI клас в НУИ "Добри Христов"- Варна. Свири на цигулка от 6-годишна възраст и понастоящем е в класа на Красимир Щерев. Взима участие в концерти и майсторски класове. Носител е на награди от национални конкурси.

 


 

Добромир Ценов е роден във Варна през 1996г. Ученик е от НУИ „ Добри Христов” гр. Варна в класа по пиано на Г-жа Мария Гинева.  Опитът му в областта на музиката е като солист с Камерен оркестър „Анима”, дир. К. Кукушев и в многобройни концерти на НУИ   „Добри Христов” на сцената на Градска художествена галерия – Варна и Радио Варна, както и като част от камерни състави.  Посещавал е майсторските класове на Проф. Тамара Поддубная и Проф. Атанас Куртев. Лауреат от наши и международни конкурси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

За пета поредна година - „Джаз до морето“ край Шабла

„Джаз до морето“ ще събере за пета поредна година почитателите на този музикален жанр. Събитието ще се проведе тази вечер на сцената в крайморското село Езерец, община Шабла. Тази вечер от 20.00 часа в село Езерец започва двудневното издание на „Джаз до морето“. Първи на сцената ще излязат тромпетистът Михаил Йосифов, пианистът Васил..

публикувано на 05.08.23 в 10:34

Великденски органов концерт в духа на виенските традиции

Органистът, композитор, диригент, преподавател и капелмайстор на един от най-знаковите християнски храмове в Европа ще поднесе традиционна празнична програма за орган и глас във Варна. Той бе пред варненска публика по Коледа преди две години. Важна част от концерта този път е сопраното Сузане Курц. Сега професорът ще зарадва ценителите със специално..

обновено на 09.04.18 в 10:07

Концерти „Образ и звук“ на възпитаници на Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна

Водено от идеята да събере в една зала талантите в различни видове изкуства, Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ е подготвило проекта „Образ и звук“. В   Арт салона на Радио Варна, сред произведенията на живописта, графиката и скулптурата на зрелостниците от училището, на 19 и 20 май ще се състоят 2 концерта. В концерта..

публикувано на 19.05.14 в 11:33

Българското национално радио е домакин на 34-тия Фолклорен фестивал на Еврорадио

Българското национално радио е домакин на 34-тия Фолклорен фестивал на Европейския съюз за радио и телевизия през месец май 2013 година във Варна. В тазгодишното издание на фестивала ще участват фолклорни групи от 15 европейски страни и гости от Република Корея. България и БНР ще представят Оркестърът за народна музика на БНР и Ансамбъл „Манол..

публикувано на 14.05.13 в 13:52

Празничен концерт пред Радио Варна

На 7 май на алеята пред Радио Варна празничен концерт изнесе детската група за автентичен фолклор при Народно читалище "Христо Ботев - 1928", село Голица. Групата е създадена през 1981 година и от тогава до днес ръководител е Петранка Неделчева, учител в село Голица. Лауреати са на много конкурси, включително и на Националния събор в Копривщица,..

публикувано на 08.05.13 в 09:29

Концерт на ученици от НУИ "Добри Христов" по програма "Криле за начало"

Концертът се състоя с подкрепата на Радио Варна и е част от програмата за насърчаване на млади творци от град Варна "Криле за начало".

публикувано на 01.06.12 в 22:53

60 години Оркестър за народна музика на БНР

Оркестърът за народна музика на БНР отбеляза 60 години с концертно турне в страната  Радио Варна, Концертно студио - 27 април 2012г.   Петдневното турне на ОНМ на БНР започна с концерт в обновеното студио на Радио Благоевград на 24 април. Първата изява на състава - един от най-професионалните водещи оркестри в..

публикувано на 07.05.12 в 10:17