Ксавие Лапер дьо Кабан: В Париж стартира рекламна кампания за България

Н.Пр Ксавие Лапер дьо Кабан
Снимка: БГНЕС

От следващата седмица в Париж стартира рекламна кампания за културния туризъм в България, това заяви в интервю за Радио Варна посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан. На въпроса "Ще привлече ли повече французи у нас българската изложба в "Лувъра", посланикът отговори:ВИЖТЕ ОЩЕ

Взривове по новото трасе на "Хемус" - вижте кога ще е затворен пътят за София

За час утре ще е затворен пътят от Търговище до пътен възел "Белокопитово". Движението ще бъде ограничено от 15 до 16 часа. Спирането на трафика е заради извършването на взривни работи, свързани с изграждането на участъка от АМ "Хемус" между селата Буховци и Белокопитово, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Превозните средства ще бъдат..

публикувано на 10.12.19 в 17:11

Над 300 деца рисуваха коледни картички в Добрич

Над 300 деца от първи до четвърти клас участваха в конкурс на община Добрич за изработка на коледни картички. Произведенията на децата бяха оценени от общинска комисия, а победителите от конкурса ще бъдат наградени от кмета Йордан Йорданов на 17 декември от 9.30 часа.  Първа награда, таблет, получава Милена Стоева на 9 г. от ОУ „Христо Ботев“.  На..

публикувано на 10.12.19 в 17:00

Знаете ли правата си?

Инсталация в Младежкия център в Добрич представя правата на човека на десет различни езика. Тя е поставена по повод подписаната на днешната дата през 1948 година Всеобща декларация за правата на човека на ООН.  Инсталацията е направена от хартиени човечета в различни цветове, за да покаже различните хора по света. Доброволци от Младежкия център са..

публикувано на 10.12.19 в 16:58

Поколение Z: Дигиталните деца, които ще променят професията си от три до девет пъти

Образователни експерти, университетски преподаватели, учители и представители на институциите дискутират днес перспективите и предизвикателствата пред университетското педагогическо образование през 21-ви век на национална конференция по темата. Като навременна, дори малко закъсняла, определи темата председателят на парламентарната..

публикувано на 10.12.19 в 15:53

"Демократична България" с негативна оценка за новия управленски мандат във Варна

Групата общински съветници от „Демократична България“ коментира новия управленски мандат във Варна и първите две заседания на Варненския общински съвет. Политическо мнозинство, което няма нищо общо с политическата логика в българската, европейска и световна политическа структура и култура – така описаха работата на местния парламент във Варна..

публикувано на 10.12.19 в 14:01

Черноморска академия за сигурност стартира „Leaders Lectures Series“

С лекция на о.з. полк. Ицхак Турджеман – дългогодишен директор по социални политики в Министерството на отбраната на Израел и член на попечителския съвет на Черноморска академия за сигурност, бе поставено началото на цикъла лекции   „Leaders Lectures Series“ във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Събитието е организирано..

публикувано на 10.12.19 в 12:52

Нова инфектирана зона заради чумата - 200 кв. км. около село Дончево

Нов случай на Африканска чума е регистриран в община Добричка, в землището на село Дончево. Две проби от отстреляни диви прасета са били изпратени до референтната лаборатория, от които едната е била с положителни резултати за заболяването. Това стана ясно днес на редовното заседание на епизоотичната комисия в област Добрич. Заради положителната проба..

публикувано на 10.12.19 в 12:07