Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба "Вълшебни мозайки"

| обновено на 31.07.15 в 16:42

от 1 до 31 август в Арт салона на Радио Варна очаквайте сборната изложба "Вълшебни мозайки". Откриването е в събота, 1 август, 18:30 часа.

Гостуват петима автори със своите декоративни пана от миди, раковини, пясък, камък и др.

СнимкаМария Манева – Мириям

41г. Родена  в гр. Габрово, но живее във Варна. Икономист по образование, през 2008 г. за първи път се среща с това изкуство – картини от морски камъчета и започва да експериментира,  докато през 2011г. решава да превърне хобито си професия. От 2012 г. участва в изложби в галерия "Актив Арт" - Варна, в х-л "Марина Гранд Бийч", КК "Златни пясъци",  Арт салон на Радио Варна, ателие "Пластелин" - София. Поканена е през 2013 г. в SOS детски селища Трявна, за работа с деца – Арт терапия. От 2013 г. има майсторско свидетелство към камарата на занаятчиите с профил „Художествена обработка на камък. Участва в първото национално биенале „Мозайката днес“, проведено в Стара Загора.  където заедно с 11 автори изработва мозаечно пано от стъклокерамика, дарено на дом за деца в неравностойно положение. Сегашното и представяне е от изцяло нови картини – смесена техника, изработвани с голям труд и дълго търпение.


Снимкаинж. Мария Николова

Мария Николова е родена в град Варна,  живее с голямата си любов към морето. Представените творби е изработила от природни материали, събирани по бреговете на морето. С много търпение и любов тя ги претворява в пейзажи, цветни палитри, морета и абстракции. Представя се със самостоятелни и сборни. 


СнимкаНиколинка Георгиева Георгиева

на 36г.  – родена в град Пазарджик. 2003г. завършва Висше Педагогичесто образование по изобразително изкуство –Благоевград. Специализира графика при проф.Борислав Стоев. От 2009г. започва да изработва мозайки от керамика. 2012 г. е  приета в Дружеството на Пазарджишките художници, където участва в техни изяви.
2013 г. участва в обща изложба за мозайки в Пловдив – Синята къща. 2014г. е поканена на първото национално биенале „Мозайката днес“ в Стара Загора. Участието и тук е представено от картини мозайки с керамични плочки.

СнимкаПетя Мод на 48г. родена в гр. Варна,  но живее и твори в град Преслав. Занимава се с мозайка и квилинг от 8 години. Започва като хоби, през 2013 г. става член на Занаятчийската камара. Тогава участва в първата изложба на мозайка в гр. Пловдив. През 2014г. участва в Първото Биенале на мозайката в Стара Загора, където заедно с 11 мозаисти  беше изработен съвместен проект по поръчка на Община Стара Загора, дарен на Център за деца с увреждания. Същата година 2014 работи по проект „Мозайката не просто история“  в гр. Велики Преслав, където сътворява мозаечно пано „Словото на Вазов „ – дарено на ОУ“ Св.Св. Кирил и Методий“ -  гр. Велики Преслав, мозаечно пано „Българска шевица „ – дарено на етнографска къща Картоловата къща –гр. Велики Преслав  и Декоративна мозаечна маса – дарена на Община Велики Преслав в парк Боровата гора – гр. Велики Преслав. Проекта е на фондация „Опън спейс“ гр. София подкрепен от фондация „Америка за България“ и фондация „За граждански инициативи „ гр. София. Отскоро се е запалила по изкуството Кири-е  - изкуство на изрязаната картина. Има реализирани продажби в Италия, Полша , Великобритания.

СнимкаСтрахил Георгиев Найденов

Страхил е на 42г., роден e в гр. Плевен.  До 2013 г. се занимава с акварел и графика. Има няколко самостоятелни участия в родния си град, както и в международен салон в Лион, Франция. От същата година  работи предимно художествена мозайка. Използва различни материали - керамика, камък, дърво, глина и др. В тази изложба участва с абстрактни мозайки вдъхновени от съвършенството на природата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия