Юлияна Колева от ВСС: Може да се стигне до сливане на районни съдилища и съкращаване на част от администрацията

Снимка: БГНЕС

Висшият съдебен съвет започна реорганизацията на съдебната карта в България, която е свързана със закриването на ненатоварени районни съдилища в 5-те апелативни съдебни района на страната, сред които и Варненският. Това съобщи в интервю за Радио Варна Юлияна Колева – член на Висшия съдебен съвет. Тя подчерта, че реформата няма да лиши гражданите от основните им права и те няма да останат без районен съд в тяхното населено място. Юлияна Колева посочи, че няма да бъдат закривани районни съдилища, но може да се стигне до сливането на някои от тях. „Има съдилища, в които при 10 работещи магистрати има поне 15 души администрация”, каза Колева и подчерта, че щата на магистратите няма да се намалява. „Това обаче не се отнася за част от администрацията, която сигурно ще бъде намалена”, допълни Юлияна Колева. На въпрос предвижда ли се сливане на съдилища във Варненския апелативен район, тя отговори: „Все още се правят анализи и не може твърдо да се каже дали ще се стигне сливане на две или повече районни съдилища”. Колева уточни, че реформата ще започне през 2016-та година и ще се провежда постепенно, без резки и крайни решения.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Досъдебно производство за откритите контейнери на пристанище Варна

Районната прокуратура във Варна е образувала досъдебно производство за открити на пристанище " Варна-З апад" 25 контейнера със съмнителни отпадъци от Италия . Това съобщи и.д. районен прокурор Владислава Панайотова. Стана ясно, че контейнерите са пристигнали във Варна на 9 октомври миналата година и са били за временно складиране за 90 дни...

публикувано на 17.01.20 в 14:25

Районното мюфтийство във Варна поиска религиозен дом в кв. "Максуда"

Предоставяане на общински обект в кв. Максуда, който да се ползва за културно-религиозен дом, е сред ангажиментите, поети от кмета на града Иван Портних след среща с представители на Районното мюфтийство във Варна. Идеята е религиозният дом да се ползва за нуждите на местното мюсюлманско население. Официалната среща се състоя по инициатива на..

публикувано на 17.01.20 в 13:29

Известна е фирмата получател, но няма задържан за боклука на пристанище Варна

По данни на Районната прокуратура във Варна боклукът е от различен вид. Има отпадъци от пластмаса, каучук, стъкло, текстил и дърво. Доставката е била за фирма Блацион ООД, но към момента няма задържани. Фирмата изпращач е Dentice pantaleone от Италия. Компанията е основана през 1984 г. и се специализира в преобразуването и повторната употреба на..

публикувано на 17.01.20 в 13:15

Проверяват пристанище Варна-запад за товари с боклук /допълнена/

Митническите власти и полицията във Варна проверяват на пристанище Варна-запад товар с боклук от неизвестна дестинация. От полицията отказаха подробности коя е страната, от която се внасят отпадъците и дали има разрешително за това. Очаква се по-късно днес Районната прокуратура във Варна да даде брифинг по досъдебно производство за..

публикувано на 17.01.20 в 12:03

Публично обсъждане на бюджета в Добрич - в понеделник

Публично обсъждане на проекта за бюджета на община Добричка за настоящата година ще се състои на 20 януари, понеделник. Той е в размер на 23 240 000 лева, като над 3 400 000 лв. са преходен остатък за местни и държавни дейности. Прогнозата за постъпленията от собствени приходи и трансфери възлиза на 5 360 000 лв. Все по-изчерпани стават..

публикувано на 17.01.20 в 12:00

Епидемична обстановка в Ухан, здравните власти с препоръки към пътуващите

За взрив от 27 случая на пневмония с неясна причина са информирали здравните власти в Ухан, административен център на провинция Хубей, Китай. По данни на Европейския център за контрол на заболяванията (ЕЦКЗ), Стокхолм на 31.12.2019 г. , заболелите за посетили пазара за продажба на риба и животни - Wuhan, South China Seafood City market. Те са..

публикувано на 17.01.20 в 11:47
Иван Иванов

Иван Иванов: Новият В и К холдинг няма да реши големите проблеми в сектора

Предложението за създаване на общ В и К холдинг е изненадващо и до сега не е било обсъждано сред специалистите по водоснабдяване. Това коментира в предаването на Радио Варна „Пост фактум“ председателят на Българската асоциация по водите Иван Иванов. Според него, създаването на новия холдинг няма да реши големите проблеми в сектора: Мярката..

публикувано на 17.01.20 в 11:38