Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Бургаските съветници приеха декларация против изграждането на бежански лагер

Бургаските съветници на своя сесия днес приеха декларация против изграждането на бежански лагер на територията на общината. Предложението бе на Георги Дракалиев /ГЕРБ/. Съветниците приеха декларацията с 42 гласа "за".

В залата по време на сесия бе припомнено, че съществува опасност Германия да поиска от България да приеме обратно мигранти. А общините трябва да вземат решение сами за откриването на бежански центрове. В такъв дух е било скорошно изказване на министъра в оставка Бъчварова.

"Не бива да ставаме потърпевши на европейската политика на криворазбрана солидарност и на късно осъзнати решения по отношение на мигрантската криза", смята Дракалиев. Според него не трябва да се допуска и настаняването за временно или постоянно на мигранти в държавни обекти, които се намират на територията на община Бургас.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Ерджан Ебатин, ДПС

Ерджан Ебатин: Правителство е възможно. Коалицията може да бъде ГЕРБ, ДПС и ДБ

Ерджан Ебатин - водач на варненската листа на ДПС, прогнозира, че е възможна коалиция между три от партиите, прескочили 4%-тната бариера. Партиите са ГЕРБ, ДПС и ДБ. Те са обединени от евроатлантическата си ориентация и общата им позиция по отношение на войната на Русия срещу Украйна. Кабинетът той нарече "ценностноориентиран". ДПС – Варна е..

публикувано на 02.10.22 в 21:47
Благомир Коцев

Благомир Коцев: Нямам особена надежда да се създаде коалиция при тези резултати

Кандидатът за депутат от ПП „Продължаваме промяната“ и бивш областен управител на Варна Благомир Коцев все още се въздържа от оценка на резултатите от днешните избори. По думите му е възможно вотът от чужбина да ги промени съществено. Кампанията във Варна беше много странна за мен, така коментира предизборния период Коцев. Той припомни, че..

публикувано на 02.10.22 в 21:18
Лидерът на

Костадин Костадинов: България трябва да бъде управляване от мъже, а не от мижитурки

Резултатите от изборите не са добри за нашата страна, защото поставят под съмнение основите на българската държавност в следващите месеци. България се намира пред кръстопът. Европа и светът са пред кръстопът. За съжаление в парламента мнозинство печелят партии, които няма да се поколебаят да вкарат страната ни във военен конфликт. Това коментира..

публикувано на 02.10.22 в 20:56

Малко над 120 000 души гласуваха във Варна днес

40,28 % е избирателната активност във Варна и областта на парламентарните избори. За Варна тя е 41.64%. Малко над 122 720 души са отишли да гласуват. Това каза председателят на РИК - Велин Жеков. 6 са сигналите за нарушения на изборния процес в област Варна, но не са толкова съществени, посочи още той. Това потвърди и областният управител Марио..

публикувано на 02.10.22 в 20:39

Изборният ден в Балчик приключи, по-малко от 5000 души отидоха да гласуват

В община Балчик всички 38 секции приключиха изборния ден. Гласували са 4 905 души при избирателна активност 28,08 %. Типично за есента спокойна неделя. Такава беше днес изборната обстановка в Балчик. В четвъртите избори за народни представители в последната година и половина, като че ли избирателите се умориха и едва успяха да покрият норматива от..

публикувано на 02.10.22 в 20:27

Галъп: ГЕРБ-СДС печели изборите

Коалиция ГЕРБ-СДС печели предсрочните парламентарни избори. 7 са сигурните партии в парламента, една е на прага. Това сочат прогнозните данни на екзитпола на "Галъп интернешънъл" към 19,00 часа. За ГЕРБ-СДС вота си са дали 24,6%. Втора политическа сила в парламента става партията на Кирил Петков и Асен Василев - "Продължаваме промяната", която е..

публикувано на 02.10.22 в 20:00

Утре обявяват резултатите от преброяването

Ден след предсрочните парламентарни избори, Националният статистически институт ще обяви окончателните резултати за броя на населението на България според Преброяването на населението и жилищния фонд, проведено през 2021 г., предаде  БГНЕС. Според данните, които вече бяха оповестени от НСИ, в България живеят 6 520 314 души, населението на столицата е..

публикувано на 02.10.22 в 18:47