Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Новият ден" на 29 декември с Олга Добрева

8.15 – Варна ще бъде част от европейския проект My smart life, който цели да направи големите градове по-привлекателно място за живеене. Разговор с инж. Младен Иванов – директор на ОП „Паркинги и Синя зона”, който бе част от работна група, която участва в края на 2016 г. в тренировъчна среща в Нант- Франция.

9.15 – Гост в студиото Диляна Сапунджиева - ще говорим за Европейската доброволческа служба. Тя ходи в Лисабон като доброволец в Европейска младежка организация- My citizenship, като асистент комуникация.

9.40 – В студиото ще ни гостува Елина Райнова - член на сдружение „За теб” и на „Варна- Европейска младежка столица 2017” . Тя беше на официалната церемония по връчването на ключа в младежка столица за изминалата година- азрбaйджанския град Ганджа. Ще ни разкаже каква е била атмосферата там и какво ще взаимстваме от Ганджа.
10.40 – Изпращаме успешна година за туризма. Говори Стоян Маринов-член на УС на Туристическата камара- говори за ръста на туристи как да го задържим за догодина.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Наградите

НА СВЕТЛО на 28 септември с Валерия Василева

Акцентите от заседанията на постоянните комисии към Общински съвет - Варна преди утрешната сесия на местния парламент. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев откри официално реновираното студентско общежитие блок № 2 на Икономически университет – Варна. Започна учебната година във ВВМУ "Никола Й. Вапцаров"...

публикувано на 28.09.20 в 11:43

"Новият ден" на 28 септември 2020 г. с Димитрина Дончева

Как сушата се отрази на добива на грозде тази година и каква реколта очакват лозарите? Гост в студиото ще бъде Петьо Бошнаков, един от най-големите производители на грозде в региона на Североизточна България и член на управителния съвет на Черноморската лозаро-винарска камара. Ще включим и местен винопроизводител от Варна, който за разлика..

публикувано на 28.09.20 в 06:00
Chart

#604 ТОП 20 (25.09.2020-02.10.2020)

публикувано на 25.09.20 в 19:59
Паметникът на Хан Аспарух в Добрич

"Post Factum" с Валери Великов, на 25 септември

Днес е 25 септември - празникът на Добрич. По този повод реших да ви кажа какво не трябва да правите и какво не трябва да пропускате, ако се озовете в Добрич. Какво се случи на днешното дело за добива на газ в Добруджа, научаваме от Иванка Казакова - едно от трите заинтересовани лица, конституирани по делото. Един от редовните слушатели на..

публикувано на 25.09.20 в 15:53

С "Хоризонти" пътуваме към Судан

Радиопътешествието ни днес води към колоритната Африка. "Судан не е това, което си представят повечето от нас - ни разказва Емилия Милушева - преди години Хартум бе най-спокойния град и можех да излизам сама през ноща. А децата вървят с километри сами, за да отидат на училище...." Емилия Милушева е пътешественик, посетил всички континенти. Наското тя..

публикувано на 25.09.20 в 08:45

"Новият ден" на 25 септември с Емилия Николова

Над 10 хиляди стикера раздават във Варна в рамките на кампанията „Спри! Давам път на пешеходец.” Какво очакват да постигнат организаторите? Как Варна ще отбележи Деня в памет на загиналите мотористи? Стартира кампанията „Маскирай се с усмивка” Как се посреща изгрева в село Изгрев? Спектакълът „Корабът на мечтите” - част от..

публикувано на 25.09.20 в 05:42

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 24 септември

Депутатите днес свалиха маските. Но не в оня смисъл, а в прекия. Без маски може да се стои в пленарната зала на парламента, става ясно от писмен отговор на здравния министър Костадин Ангелов до депутати от БСП. Ангелов се мотивира с факта, че достъпът на граждани до сградите на различните институции е ограничен и поради това те..

публикувано на 24.09.20 в 16:09