Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Новият ден" на 29 декември с Олга Добрева

8.15 – Варна ще бъде част от европейския проект My smart life, който цели да направи големите градове по-привлекателно място за живеене. Разговор с инж. Младен Иванов – директор на ОП „Паркинги и Синя зона”, който бе част от работна група, която участва в края на 2016 г. в тренировъчна среща в Нант- Франция.

9.15 – Гост в студиото Диляна Сапунджиева - ще говорим за Европейската доброволческа служба. Тя ходи в Лисабон като доброволец в Европейска младежка организация- My citizenship, като асистент комуникация.

9.40 – В студиото ще ни гостува Елина Райнова - член на сдружение „За теб” и на „Варна- Европейска младежка столица 2017” . Тя беше на официалната церемония по връчването на ключа в младежка столица за изминалата година- азрбaйджанския град Ганджа. Ще ни разкаже каква е била атмосферата там и какво ще взаимстваме от Ганджа.
10.40 – Изпращаме успешна година за туризма. Говори Стоян Маринов-член на УС на Туристическата камара- говори за ръста на туристи как да го задържим за догодина.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 27 септември с Мариела Димитрова

Държавата започна незабавни действия по освобождаването на заседналия край Яйлата кораб Vera SU. Операцията реално все още не е започнала. Очаква се да бъде разтоварен частично товарът на Vera Su преди да се премине към опит за изтеглянето на кораба. Междувременно, в официално писмо на сдружение "Черноморски изгрев" , изпратено до..

публикувано на 27.09.21 в 06:36
По първи петли

ПО ПЪРВИ ПЕТЛИ на 27 септември с Иван Барбов

Още преди изгрев слънце, ранобудният екип от Варна на предаването „По първи петли“ по програма „Хоризонт“ - Иван Барбов и звукорежисьора Добромир Мързов, ви кани на една вълнуваща сутрешна среща, изпълнена с много интересни теми и музикално настроение.  Очакваме и вашите поздрави за близки, любими хора и приятели и на електронната ни поща..

публикувано на 27.09.21 в 03:48

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 24 септември със Светлана Вълкова

Започна 39-ият Фестивал на българския игрален филм „Златна роза” – гост Камен Балкански – изпълнителен директор на ИА „Национален филмов център” Филмът "Живот от живота" на режисьора Стефан Командарев спечели голямата награда на 19-то Международния фестивал на Червенокръстките и здравни филми..

публикувано на 24.09.21 в 13:30
Chart

#648 ТОП 20 (24.09.2021-01.10.2021)

публикувано на 24.09.21 в 08:09

С "Хоризонти" към интригуващата Коста Рика

След дългата лятна ваканция в ефира на Радио Варна се завръща предаването за туризъм и приключения "Хоризонти". Започваме нашите радиопътешествия от страна с учудващо биоразнообразие и много висок индекс на щастието - Коста Рика. Наш водач ще бъде почитателката на страните от карибския басейн и приключенец с не малко опит Йоана Христова. Ще чуете нейния..

публикувано на 24.09.21 в 07:55

НОВИЯТ ДЕН в петък, 24 септември

Сдружение "Таляна" излезе с предложение за ограничаване на скоростта на движение на автомобилите до 30 километра в час в едноименния район в централната част на Варна. Разговор с архитект Явор Панев; Надпревара по майсторско управление на автомобил ще се проведе в неделя във Варна. Трети кръг от националния шампионат по Гимкхана се..

публикувано на 23.09.21 в 17:15

"На светло" на 23 септември 2021 г. със Сияна Спиридонова

Как върви кампанията по преброяване на населението във Варна? Има ли недостиг на преброители? Как „чуват“ глухите хора, когато им говорим през маски? Актуална информация за епидемичната обстановка във Варна и областта от брифинга на РЗИ и областния управител Марио Смърков. 11-о издание на международния фолклорен форум „Море от ритми“ започва..

публикувано на 23.09.21 в 13:32