Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Състезание за ученици по иновации организира Технически университет - Варна

Състезание за ученици от 10-ти до 12-ти клас на тема "Най-добра иновативна идея" организира Технически университет-Варна. За първия кръг желаещите да участват екипи трябва в срок до 8 февруари 2017 г. да изпратят на е-мейл: imconferences@gmail.com кратко описание на своите иновативни идеи в обем до две страници, формат А4, включващо представяне на идеята, обосновка на избора, целева група и стартови разходи. Комисия, състояща се от членове на катедра "Индустриален мениджмънт", оценява постъпилите предложения в срок до 10 февруари 2017 г. и уведомява класиралите се екипи по е-мейл. Провеждането на същинското състезание в ТУ-Варна ще се проведе на 17 февруари 2017 г. от 10.00 до 15.30 часа. С ръководителя на катедра "Индустриален мениджмънт" доц. д-р Таня Панайотова разговаря Светлана Вълкова:ВИЖТЕ ОЩЕ

"Наследството на Колю Фичето" в макети представят в Младежки дом Варна

Изложба с макети на български архитектурни паметници ще бъде подредена от 11 ч. в Младежки дом – Варна. Експонатите са участници в IX Национален конкурс „Българските архитектурни паметници в макети”, който е уникален за страната. Конкурсът е посветен на Националния празник на България – 3 март. През тази годината темата, по която работиха..

публикувано на 29.02.20 в 06:58

Пролетно надиграване във Варна днес и утре

„Пролетно надиграване“ събира богатството на българския фолклор навръх Баба Марта. В два поредни дни, днес и утре, в търговския център на ул. „Академик Андрей Сахаров“ 2, ще премерят танцови сили колективи от Шумен, Добрич, Силистра, Бургас, Русе, Пловдив, Велико Търново. Рецитали ще поднесат популярните народни певци Венцислав Пенев, Ивайло..

публикувано на 29.02.20 в 06:56

Мастърклас с проф. д-р Диего Ривас във Варна

Masterclass със световно признатия гръден хирург проф. д-р Диего Ривас ще се проведе във Варна днес и утре. Визитата на изтъкнатия лекар е част от посещение на 5 балкански държави, с цел теоритично и практично обучение на специализанти, студенти и специалисти по гръдна хирургия от България. Работният език на мероприятието е английски. Операциите ще..

публикувано на 29.02.20 в 06:53

"Конференция по демокрация“ гостува във Варна

Eжегодният граждански форум „Конференция по демокрация“ ще се проведе тази събота и неделя във Варна. В програмата на шестото поред издание акцентите ще са два - гражданските инициативи и гражданското участие за справедлива икономика, вкл. в сектор енергетика, където на фона на Зелената сделка, която обяви ЕК, у нас до 2050 се залага на..

публикувано на 29.02.20 в 06:52

Благотворителна фотоакция - търг в помощ на Юлиян днес

Благотворителна фотоакция - Благотворителен търг за Юлиян организира photoschool.bg .  След години борба с едно от най-агресивните и злокачествени образувания - рак на костите - и две неуспешни операции в България, 32-годишният Юлиян се изправя пред поредно предизвикателство и има нужда от нашата подкрепа. На благотворителния търг ще се..

публикувано на 29.02.20 в 06:49

2 и 4 март ще са неучебни в Балчик

С писмо на Регионалната здравна инспекция до началника на Регионалното управление на образованието се предписва преустановяване на учебните занятия във всички училища на територията на общините Балчик, Каварна и Генерал Тошево. Предвид това, че 3 март е неприсъствен ден за цялата страна, в писмото са посочени като неучебни дните 2 и 4 март.

публикувано на 29.02.20 в 06:48
Ришки проход

Ограничава се движението на всички МПС при "Троянски" проход

Ограничава се движението за всички превозни средства при проход "Троянски" поради обилен снеговалеж. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ Ц www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

публикувано на 29.02.20 в 06:45