Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Маратон на четящите хора във Варна

Снимка: БГНЕС

За 15-ти пореден път във Варна и областта ще се проведе Маратон на четящите хора. Инициативата на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” започва през 2003 година и впоследствие се превръща в национална. Тази година четенето ще се случи на над 60 сцени, то ще е съпътствано от множество прояви – срещи с писатели,  поети, преводачи, художници; кинолектория; детски клубове; изложба.

Близо 30 деца ще се включат в традиционното приключение „Една приказна нощ в библиотеката”. Събитията започнаха вчера и ще приключат на 24-ти април.  Поводът за празниците на четенето е Международният ден на книгата и авторското право – 23 април.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Как да бъде обновена централната зона в Добрич?

В Добрич започна допитване сред гражданите с какви нови функции да бъдат обогатени площадните пространства и какви да бъдат обектите при ново застрояване на градския център. Анкетното проучване ще бъде ценен ориентир при бъдещ конкурс за проектиране на пешеходните зони, съобщават от общината. Анкетата пита дали централните площади да станат..

публикувано на 17.02.20 в 18:05

Удължават срока за отстраняване на технически проблем преди блокиране на фискалните устройства

На 72 часа, вместо сегашните 24 часа, да бъде удължен срокът преди блокиране на фискалните устройства в търговските обекти при възникнал технически проблем. За това бе постигнато съгласие на работна среща на представители на Националната агенция за приходите и Сдружение за модерна търговия, в което членуват големи търговски вериги. Ще бъде..

публикувано на 17.02.20 в 17:15

Обсъждат откриването на нов ферибоот Варна - Порт Кавказ

Откриването на нов търговско-пасажерски ферибоот Варна - Порт Кавказ обсъдиха на среща кметът на Варна Иван Портних и Константин Артюшин - търговски представител на Русия у нас. Проектът съществува и в момента като железопътен ферибоот, но вече има необходимост с него да могат да пътуват и камиони със стоки, и туристи с автомобилите си, което ще..

публикувано на 17.02.20 в 16:55

Как в Добрич ще насърчават раждаемостта?

Днес изтича срокът, в който гражданите на Добрич имаха възможност да депозират своите предложения за начина на съществуване на Общински фонд за насърчаване на раждаемостта в Добрич. До този момент в Община Добрич такъв фонд никога не е съществувал, създаването му беше предложено на една от общинските сесии миналата година. Целта на фонда е да..

публикувано на 17.02.20 в 16:02

Най-много плащаме за храна

Общият доход средно на лице от домакинство през четвъртото тримесечие на 2019 г. е 1 770 лв. и нараства с 13.7% спрямо същото тримесечие на 2018 година. В структурата на общия доход с най-висок относителен дял са доходите от работна заплата (56.2%), следвани от доходите от пенсии (27.3%) и от самостоятелна заетост (6.4%). Спрямо четвъртото..

публикувано на 17.02.20 в 15:39

24-часова стачка в Атина утре

Управителният съвет на Работническия център в Атина е взел решение на 18 февруари 2020 г. да бъде обявена обща 24-часова стачка, която ще засегне обществения живот в гръцката столица, в Пирея и Елевсина. В 24-часовата стачката ще вземат участие държавните служители, работещите в системата на..

публикувано на 17.02.20 в 15:24

Дискусията по проблемите на презастрояването остава отворена

Дискусия по проблемите на презастрояването и общия устройствен план, организирана от ГЕРБ - Варна, се състоя днес. На срещата присъстваха председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, заместник- председателят Христо Атанасов, главният архитект на Общината Виктор Бузев и заместник-кметът Христо Иванов. В дискусията се включиха и общински..

публикувано на 17.02.20 в 15:14