Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Master Class за бъдещи булки организират във Варна

"Мастър клас за бъдещи булки" ще се проведе днес във Варна. Целта на обучението е бъдещите младоженци да получат информация през какви етапи преминава организацията на едно събитие и кои са ключовите моменти в подготовката.

В мастър класа са застъпени: изготвянето на сватбен бюджет, разделение по приоритети, правилен избор на локация за сватбата, избор на ритуали и игри, цветове и стилове на декорацията и т.н. Повече подробности чуйте от интервюто на Сияна Спиридонова с Никол Новкова – сертифициран сватбен агент и организатор на обучението:




-  Трябва много добре да се обмисли бюджетът за една сватба, защото много често се получават разминавания още от началото – по време на отделянето на средства и по време на формиране на сватбения бюджет. Важен е подборът на правилните специалисти и изборът на правилното място за сватбата, така че накрая младоженците да получат от събитието точно това, за което са мечтали и очаквали.

-  Кои са ключовите моменти в организацията на сватбения ден?

-  Трябва да е едно добре структурирано и организирано събитие. Гостите обичат да им бъде така направена сватбата, че да не усещат напрежение, да не се налага да изчакват или да стоят без да знаят накъде ще отиват. Когато е добре организирана една сватба, когато се знае кой какви задължения има, кое след кое следва, когато часовете са добре разпределени за случващите се събития, тогава гостите са доволни и удовлетворени от това, че е отделено време и внимание, за да се чувстват те комфортно. След това се отблагодаряват като бъдат едни весели гости, спомагащи за събитието да бъде весело, щастливо и такова каквото им се иска на всички младоженци.

-  На събитието ще присъстват специалисти – гост-лектори. Кои са те?

-  Обмислихме какви специалисти да бъдат включени. Двете звена, които най-много вълнуват булките са фотографията и флористиката – цветята, които присъстват под различна форма на сватбата им. Смея да кажа, че съм поканила едни от най-добрите специалисти в тези области във Варна – флористът Ивайло Иванов и фотографите Михаела Димитрова и Станислав Сивев. Те са достатъчно опитни в областта си и смятам, че ще дадат едни много полезни съвети и ще кажат неща, върху които могат да се замислят бъдещите младоженци.

-  Въпросът е субективен, но колко струва една средностатистическа сватба във Варна?

-  В зависимост от това каква локация е избрана, къде е мястото и колко е вложено във всеки един етап от това събитие, средно бих казала, че около 15 000 лв. до 20 000 лв. е един среден бюджет за да една сватба, за да бъде тя изпипана до последния елемент.

-  „Мастър класът за бъдещи булки” ще има ли вход и какъв е той?

-  Решихме да бъде безплатен, защото за нас е важно бъдещите младоженци да имат правилната информация и да знаят какво точно трябва да изискват, както от специалистите, които наемат, така и от самите себе си, когато започнат организирането на едно такова събитие.

Обучението ще се проведе на ул. „Ангел Кънчев” 5А във Варна, от 17.00 часа днес.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илин Димитров

Илин Димитров: Има голяма вероятност заради въздушния Шенген да останем без чуждестранна работна ръка през летния сезон

Туристическият бранш и това лято ще бъде изправен пред проблема с липсата на кадри и това не е новина. Това каза в обзорното предаване на РВ „Позиция“ Илин Димитров, съветник на президента Румен Радев по туризъм, образование и култура. „При вноса на кадри тази година е пълна каша, защото Шенген по въздух, позволява на всички, които влизат в..

обновено на 20.04.24 в 15:34

Лекото метро по бул. "Цар Освободител" може да се замени и от електрически автобуси, ако е целесъобразно

"Лекото метро" във Варна ще бъде предимно „потопено“, по земя, а не чрез повдигнато на колони. Шумовото натоварване ще бъде многократно намалено. Това предвижда проектирането на разширението на варненския булевард „Цар Освободител“ според инж. Кольо Червенков. Като част от инженерния екип в проекта, в обзорното предаване на РВ „Позиция“,..

публикувано на 20.04.24 в 15:03

Собствените несгоди в България карат хората да се съмняват в Европейския съюз

Иван Люцканов е създател на проекта "Землевеж" , който представя статистически данни, представени по достъпен начин. Той у частва в подкаста "Европеец", посветен на евроизборите и перспективите пред Европейския съюз,  а домакин на събитието беше Концертното студио на Радио Варна.  "Х аресва ми да мисля, че мотото на подкаста е: "Светът и..

публикувано на 19.04.24 в 08:25
Пламен Манушев

Пл. Манушев: Липсват технически кадри у нас. И със средно образование, и с висше

За много сериозна липса на интерес да се изучават и работят професиите на корабни строители и инженери, алармира Пламен Манушев, вицеадмирал от запаса, който сега работи като консултант военни проекти и развитие в корабостроителния и кораборемонтен завод „Делфин“ във Варна. Според Манушев отливът от тази професия е от доста години, а в момента..

публикувано на 18.04.24 в 09:26

Ed Wynne (OZRIC TENTACLES): В музиката трябва да се усеща радостта от нейното създаване

Интервю с Ed Wynne (OZRIC TENTACLES) OZRIC TENTACLES е английска инструментална рок група. В музиката им се преплитат елементи от разнообразни жанрове, включително психеделичен рок, прогресив рок, джаз, фюжън, електронна музика, дъб музика, уърлд, ембиънт. Създадени в Съмърсет през 1983 година, групата е издала над 30 албума, продадени в над..

публикувано на 18.04.24 в 09:05

С роботи за подводни изследвания експериментират в ТУ

„Морска роботика“ и „Енергийно ефективен електрически транспорт“ са двете нови лаборатории на Технически университет-Варна. Те са факт, заради участието му в проекта „Национален център по мехатроника и чисти технологии“. По проекта университета се сдобива с хибриден плавателен съд (с два електрически двигателя и един вътрешно горене), с..

публикувано на 17.04.24 в 10:20

"Няма тайни" - стихове от Красимир Симеонов

Човекът на мотор, поетът Красимир Симеонов с нова книга. Тя се казва "Няма тайни". Поетичен сборник събрал в себе си "целия" изпитан живот. Поезията е неговата по-романтична част. В страни от всичко, добавя Красимир Симеонов. За него поезията е върховно изкуство. Достъпът до нея е труден и ограничен, но той умее да пресъздава мислите си в стихове. "Провя..

публикувано на 17.04.24 в 08:50