Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Невероятните приключения на един мореплавател - в "Море и бряг" с Валери Великов, на 10 май

В Приморско се провежда Първият европейски симпозиум „Проучване, опазване и управление на биоразнообразието на Европейските морски крайбрежия”. В него участват специалисти от България, Австрия, Испания, Италия, Казахстан, Обединени Арабски Емирства, Румъния, Русия, Турция и Украйна. По време на форума се очертават 7 тематични секции с 50 доклада, чиято основна цел е опазване на крайбрежното биоразнообразие в духа на програмата на ЕС за Черно море. Подробностите са в преките включвания по телефона на организаторите Елена Георгиева и Стефан Пейков

Кметът на Каварна Нина Ставрева ще ни каже колко плажа в общината ще останат неохраняеми през новия летен сезон. Очакваме информация и за това кога ще бъде решен проблема с Болата и безразборното паркиране на коли по плажната ивица, която попада в „Натура 2000”.

Приключенията на един пътешественик: Носителят на „Кор Кароли” Христо Велков / на снимката / разказва невероятни истории от остров Вануату, където местните шамани се опитали да поправят мотора на лодката му с...SMS-и.  Дали се е получило? Отговорът – в „Море и бряг” след 11 часа.

Снимка


ВИЖТЕ ОЩЕ

НОВИЯТ ДЕН на 10 май с Иван Барбов

След 8.00 часа ще ви срещнем с председателя на Национално сдружение „Недвижими имоти“ Добромир Ганев, с който ще коментираме натиска върху пазара на наемите. Защо все повече наемни жилища и търговски площи остават празни и има ли спад на цените на наемите? Каква е актуалната ситуация в туризма в момента, кога се очаква да има раздвижване..

публикувано на 10.05.21 в 05:53

ПО ПЪРВИ ПЕТЛИ на 10 май

По първи петли - 10 .05.2021 БНР-Радио Варна 04.00 – 06.00 часа Водещ: Ваня Славова И този понеделник няма да изневерим на стила на предаването, в което преобладават приятните теми от нашето ежедневие, съчетани с хубави български песни, за чиято селекция грижа има звукорежисьорът Венци Фотев. От кухнята на..

публикувано на 09.05.21 в 10:19
Овчар в село Искър, Варненско

НА СЕЛО в Искър с Мариела Димитрова

Тази събота, малко след 9 часа екипът на Радио Варна ще ви поведе на НА СЕЛО. Днес ще пътешестваме на северозапад във Варненска област, към община Вълчи дол и ще спрем в село Искър. Екипът ни е в състав: Добо Мързов - звукорежисьор, Румен Сарандев - форорепортер и Мариела Димитрова. Защо едно село в Североизточна България носи името на..

обновено на 08.05.21 в 16:43

"Позиция" с Валери Великов, на 8 май

Краткият мандат на 45-то Народно събрание – повече работа или повече шоу? Какво успяха да свършат и какво не народните предтавители? Накъде след предсрочните избори? Коментар на социолога Кънчо Стойчев. Промените в Изборния кодекс анализираме със зам.-председателя на Обществения съвет към ЦИК Стоил Цицелков. Страстите политически в..

обновено на 08.05.21 в 11:41
Chart

#631 ТОП 20 (07.05.2021-14.05.2021)

публикувано на 07.05.21 в 19:06
Постери на Люба Томова.

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 7 май със Светлана Вълкова

100 години Варненски драматичен театър: паметни срещи с Анджей Вайда и Владимир Висоцки Асоциално за социалното – плакати на Люба Томова в магазин за месо Нощ на литературата във Варна – гост Мария Баджакова Варна Лит 2021 търси своите „Герои сега” „Милиони хора желаят безсмъртие, но не знаят какво да правят в дъждовен неделен..

публикувано на 07.05.21 в 13:40

"Новият ден" на 7 май 2021 г. с Димитрина Дончева

Добро утро в Международния ден на радиото и телевизията. Екипът ни тази сутрин – Венци, Сашо и Дима. Честит празник на всички радио- и тв-хора, сред които сме и ние. Радиото е мерилото ни за истина, справедливост и обективност. Радиото е отговорност и личен избор. И в същото време сутрешната ни доза адреналин, сладко-горчивото ни кафе,..

публикувано на 07.05.21 в 06:00