Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

На светло с Доротея Николова на 6 юли

Снимка: БТА

В УМБАЛ „Св. Марина“ дарители от Младежко сдружение Вектор връчиха инфузионна помпа за венозни вливания при малки деца за нуждите на Клиниката по педиатрия. Репортаж на Даниела Стойнова.

Сдружение „Няма невъзможни неща” ще оборудва младежки площадки със соларни панели. Повече от Диана Настева:Гост в студиото Дора Солакова от читателски клуб „Хари Потър” за организирания от тях в неделя лов на хоркрукси в Морската градина на Варна.

Как се реставрират стари сгради? За добрите и лошите практики разказва в интервю на Мариела Димитрова арх. Юлия Железова.

Гост в студиото Мая Кисьова за дебютния си роман „Виж какво”, който в 18.30 ще бъде представен в книжарницата на ФК.

Ботаническа градина на 30 км. от Варна... Това не е шега, а реалност. Повече в репортажа на Габриела Гаврилова. 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Краудфъндинг - новата реалност в оцеляването на културата днес

Светлозара Христова е изпълнителен директор на Българската фестивална асоциация и културен мениджър. Всеки месец в предаването Улица "Събота" тя споделя повече за съвременните културни процеси и събития и ролята им в живота на градските хора. Краудфъндинг (от англ. crowdfunding) е нов за България термин, за който липсва определение в..

обновено на 07.07.20 в 13:30
Паметникът на контраадмирал Иван Вариклечков - първият български адмирал

НА СВЕТЛО на 7 юли с Валерия Василева

С военен ритуал във Варна отбелязаха 129-та годишнина от рождението на контраадмирал Иван Вариклечков, първият командващ на българския военен флот. Сдружение „Аз вярвам и помагам“ с дарение на нови шест броя медицинска апаратура за грижи за недоносени бебета. Национална кампания за борба с алергиите в условия на Covid-19. Заседание на ПК "Собственост и..

публикувано на 07.07.20 в 12:31

НОВИЯТ ДЕН на 7 юли със Светлана Вълкова

Пореден казус, свързан със Синя зона – широк център Медицински сестри, акушерки, фелдшери и рехабилитатори окончателно получиха правото да разкриват самостоятелни практики Зрелостници, не забравяйте здравните осигуровки! - репортаж от НАП - Варна Почистване на плажове и подводни зони по Черноморието започва от днес..

публикувано на 07.07.20 в 06:00

НА СВЕТЛО в понеделник, 6-ти юли

Управителят на ВиК Варна Валентин Вълканов с коментар за калните води, които потекоха от Шокаровия канал през изминалите дни и изтекли в морето; Решенията след изминалата временна комисия "Опазване и възпроизводство на околната среда" Какви ще са промените, които се предвиждат за авто сервизите? От хилядолетия насам хората..

публикувано на 06.07.20 в 13:00

"Новият ден" на 6 юли с Емилия Николова

Има ли смисъл да си правим в профилактични PCR тестове, ако нямаме симптоми - д-р Снежан Снегаров, управител на една от големите варненски лаборатории T.I.S.I. - Така е озаглавен проектът на групата варненски архитекти "Ре-аниматори" за разработване на прототип за иновативен урбанистичен модел на планиране във Варна. Защо синдикалната..

публикувано на 06.07.20 в 05:50
Chart

#595 ТОП 20 (03.07.2020-10.07.2020)

публикувано на 03.07.20 в 18:47

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 3 юли със Светлана Вълкова

„Добро утро с Емил Йовев” – фотографии на изгрева край морето в РБ „Пенчо Славейков” - Варна Възможността за включване на културния сектор в Националния план за възстановяване на страната – фокус на срещата в МК – разговор с Весела Кондакова – изпълнителен директор на Българска музикална асоциация и представител на независимия културен..

публикувано на 03.07.20 в 13:30