Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Народната певица Русанка Комитова: Духът ми избира музиката!

| обновено на 26.09.17 в 12:20 { include file="./partials/authors.html" } БНР Новини
Русанка Комитова
Снимка: БНР
Не обичам безразборно да слушам музика. При мен изборът е много важен. Духът ми избира музиката! Онова, което усеща, което е красиво, възвишено, което излиза от душата на усещащите истинското в музиката., разказа в предаването „Срещи в 7/8” народната певица Русанка Комитова. 

Русанка КомитоваВ петъчното издание на „Срещи в 7/8” (28.07.2017 г.) предоставихме възможността на Русанка Комитова да избира музиката в предаването. Добър повод да поговорим за нейните вдъхновители, личностите по пътя, които ѝ помогат в изграждането като творец. Твърде дългият списък с имена сведохме до 10 изпълнения - загатвам само, че започнахме с Оркестър „Ямбол”, а завършихме с дуета Shlomi Shabat и Lior Narkis. 

С неподправена емоционалност, искреност и словоохотливост Русанка Комитова ни разведе из своите лични музикални кътчета, пропити с много духовност, събрали една част от пъзела на нейния интересен житейски път. 

Цялото предаване чуйте в звуковия файл. Приятно слушане!

ВИЖТЕ ОЩЕ

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 11 юни със Светлана Вълкова

100 години Варненски драматичен театър: ерата Стоян Камбарев „В паралелни светове” – ретроспективна изложба на Тодор Игнатов – художникът на Театъра "Косачи" във Варненския куклен театър - вечният кръговрат на живота "Шибил" - кино на сетивата търси духа на Йовков Как се става зограф? – Росен Германов с изложба икони С „Карузо Гала” започва „Опера в..

публикувано на 11.06.21 в 13:25
Аспарухов мост

НОВИЯТ ДЕН на 11 юни с Мариела Димитрова

Какво се случва около Трета буна на Алея първа във Варна, където има премахване на растителност и строителна техника? Репортаж по сигнал на наш слушател в 8.15 часа. И по още един сигнал в 8.20 часа - оказва се, че мнозина варненци плащат за синя зона в курорта „Св.Св.Константин и Елена” като изпращат есемес до синята зона във Варна, а..

публикувано на 11.06.21 в 06:29

"На светло" на 10 юни 2021 г. със Сияна Спиридонова

Проследяваме хронологичния обзор на инцидента от вчера. Подробности за операцията по търсене и спасяване на пилота на МИГ-29. Следим и провеждащия се край Варна национален семинар на тема "Осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд". Писателят Бойко Беленски ще представи двата си исторически романа - „Да каже нявга народът”,..

публикувано на 10.06.21 в 13:55
Chart

#636 ТОП 20 (11.06.2021-18.06.2021)

публикувано на 10.06.21 в 08:53

НОВИЯТ ДЕН на 10 юни с Иван Барбов

Навръх Спасовден, на който празнуват хлебопроизводителите и сладкарите ще ви заведем до Вълчи дол във фурната на Димчо и Даниела Димови, които са отдали живота си на благородната професия. За безопасните условия на труд в пандемичните времена – разговор с Валентина Милева, ръководител на Издателство „Труд и право“. След 9.00 часа..

публикувано на 10.06.21 в 05:56
Стара Варна

НА СВЕТЛО на 9 юни с Валерия Василева

Държавен архив – Варна отбелязва Международния ден на архивите с традиционните награди за приятели на архива, дарители и редовни читатели. Приемът след основно образование в Професионалната техническа гимназия - Варна, чиито ученици са абсолютни победители с първо, второ и трето място на 37-а Национална олимпиада по техническо..

публикувано на 09.06.21 в 12:43

"Море и бряг" с Валери Великов, на 9 юни

Българската морска камара поиска от правителството моряците да бъдат признати за ключови работници. "Tъй като досега не получихме подкрепа от предходното правителство, се обърнахме към министър-председателя, г-н Стефан Янев, от когото поискахме съдействие да бъдат признати моряците и други морски специалисти като ключови работници. Независимо,..

публикувано на 09.06.21 в 08:30