Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

45 оборота в минута #430 | Вантка, The Science

2
THE SCIENCE (Vi Ga, Slept, Data Transporter)

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута!

Варненският продуцент Вантка е в студиото с повече подробности около големия концерт-промоция на албума „Вантасмагории”. Събитието, в което ще вземат участие много имена от българската рап и соул сцена, ще се състои на 4 ноември, събота, в Рубик Арт Център, Варна. Разбира се, на сцената ще се качат и момчетата от хип-хоп четворката Ума и дума, част от която е и Вантката. Още – в събитието във facebook.

Гости във втория час са Vi Ga, Slept и Data Transporter от софийския електронен проект The Science. Броени часове преди първия си концерт на варненска сцена (Хале 3) музикантите разказват за съвместната си работа и за това какво предстои. Слушаме музика от дебютното им ЕР The Sea And I, която не се поддава на описание или категории – експериментална електронна музика, отличаваща се с невероятна дълбочина.

Новите албуми тази седмица идват от Souleance, Amerigo Gazaway и австралийския продуцент Cy Gorman – от соул и хип-хоп бийтове до електронни експерименти и укулеле. Приятно слушане.


Nina Simone - Feeling Good (Catalist Feelin' Remix) [soundcloud]

Souleance - Brown Bags [First Word]

Souleance feat. Von Pea - That Guy [First Word]

Вантка - Вантасмагории [FAQinMUSIC]

Вантка feat. Yoko - Влак фантом [FAQinMUSIC]

Вантка feat. Геша - По часовник [FAQinMUSIC]

Amerigo Gazaway - The Light (I'm Yours) [Soul Mates]

Amerigo Gazaway - Love Is Real [Soul Mates]

Button Down Brass - Superstition (Scrimshire Edit) [Wah Wah 45s]

Michael Jackson - Thriller (The Reflex 'Halloween' Edit) [The Reflex]

Cy Gorman feat. Sophia Davis - Hati Hati [Heard and Felt]

Cy Gorman - Hipgnosis (Ennio Styles Edit) [Heard and Felt]

The Science - Sonyo [Methlab Recordings]

The Science - W [Methlab Recordings]

The Science - Sea And I [Methlab Recordings]

Honeyfeet - Sinner (Envee Remix) [Wah Wah 45s]

2000 Black - So Right [2000Black]

Kelis - Trick Me (Amin Payne Remix) [soundcloud]

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Най-добър млад шофьор 2019

НА СВЕТЛО на 14 април с Валерия Василева

Репортаж за днешното извънредно заседание на Общински съвет – Варна с три точки в дневния ред. Професионалната асоциация по роботика и автоматизация обучава гимназисти от Варна как се разработват иновативни продукти. Студенти от ВВМУ "Н. Вапцаров” - Варна работят по международен   проект на НАСА за създаване на симулация за космическа станция на..

публикувано на 14.04.21 в 13:00
плаж „Смокиня”

"Море и... дюни" с Валери Великов, на 14 април

Екоинспекцията в Бургас не откри нарушения на плаж "Смокиня" край Созопол. Местни жители подадоха сигнал в неделя, че тежкотоварни машини разрушават дюните, за да се построи заведение. В интервю за "Море и бряг" Атанас Русев от инициативата „Да запазим Корал” подчерта, че за унищожаването на дюни има сериозни законови санкции. Според него, на..

публикувано на 14.04.21 в 10:37

НОВИЯТ ДЕН на 14 април с Иван Барбов

Защо се наложи редуциране на куросвете на автобусна линия 121 между Аксаково и Варна?  С какви проблеми се сблъскват пешеходците в района на кръговото кръстовище и подлеза на спирка „Миньор“? Започна кампанията по пролетното почистване в Балчик. Защо общинските съветници в Каварна поискаха да бъде отстранен председателят на..

публикувано на 14.04.21 в 05:54

НА СВЕТЛО на 13 април със Светлана Вълкова

За притесненията на туристическия бранш след въвеждането на ПСР тест за влизащите от Румъния Актуална информация около ваксинацията и КОВИД леглата във Варна Седмица на правото започна във варненския Икономически университет Как Анна Сливкова, преводач в Брюксел, издири в Кралската библиотека на Белгия първата пиеса, поставена..

публикувано на 13.04.21 в 13:40

"Новият ден" на 13 април с Мариела Димитрова

Ресторантьори на балчишката алея смело се подготвят за новия туристически сезон. Не се притесняват от намаляване на човекопотока заради противоепидемичните ограничения, а от грижата на държавата за малкия бизнес. Репортаж в 8.10 часа. В 8.40 часа ще ви запознаем със "Спортист на Варна за месец февруари'2021" лекоатлетът Станислав Станков...

публикувано на 13.04.21 в 06:28

НА СВЕТЛО на 12 април с Иван Барбов

В началото ще ви запознаем с новата благотворителна кампания на Сдружение „Василица“ за събиране на дрехи, обувки и играчки за деца в нужда. Ще ви срещнем с Валери Стефанова, носителка на титлата „Мисис България Universe 2020“, която организира благотворителна инициатива за обучение по английски език на деца от социално слаби семейства...

публикувано на 12.04.21 в 13:57

"Новият ден" на 12 април с Емилия Николова

Проблемите с водата в Близнаци ще продължат,  докато бъде изграден на нов водопровод. Това стана ясно след аварията, която пусна ръждива вода от чешмите на част от село Горен Близнак . Кога ще има нормално водоподаване? Кампанията „Накъде пътуваш” срещу трудовата експлоатация - какво трябва да знаем? Национална програма за превенция на вирусните..

публикувано на 12.04.21 в 05:00