Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

45 оборота в минута #432 (11.11.2017) | JazzProfilactika

БНР Новини

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута!

Музикантите от JazzProfilactika разказват за дългия път от създаването на варненския проект до стъпването му на музикалния пазар в края на октомври с дебютния албум Tick Tock (още за изданието – ТУК). DJ JiJo, Рул Холандер, Цветан Момчилов и Нейко Бодуров споделят повече за творческия процес при създаването на албума, за подписването с реномирания европейски лейбъл Timewarp Music, както и за препятствията по пътя – най-голямото от които е загубата на музикалния продуцент и техен скъп приятел Иван Бояджиев-Точката. Въпреки всичко обаче албумът е факт и в това издание слушаме 5 композиции от него!

Във втория час на предаването звучи още българска музика. Певицата Dorothy Takev отново обединява сили с продуцента Boyan, а резултатът е страхотният нов сингъл On & On. А през следващата седмица всеки делничен ден преди новините в 9:00 и в 15:00 ч. ще можете да слушате „В този ред на мисли” – най-новата песен на деветчленната фънки банда SoulBmoll (интервю на Кристиян Неделчев със Светлин Стайков от групата слушайте ТУК).

И още: музика от компилациите Jukebox Mambo(мамбо и румба от 50-те на корем) и Reach UpDisco Wonderland (диско класики от началото на 80-те), както и най-новото на фънк, соул и джаз сцената днес. Приятно слушане.


Ben Westbeech – Butterflies [Brownswood]

Sonzeira – America Latina [Brownswood]

JazzProfilactika – Calle de Cubo [Timewarp Music]

JazzProfilactika – Fourplay [Timewarp Music]

JazzProfilactika – Night City Lights [Timewarp Music]

JazzProfilactika – Tutu [Timewarp Music]

JazzProfilactika – Samboppa [Timewarp Music]

Mop Mop feat. Fred Wesley & Anthony Joseph – Run Around [Agogo]

Nicola Conte & Gianluca Petrella feat. Bridgette Amofah – New World Shuffle [Schema]

The Expansions – Breakthrough (7'' Version) [Albert's Favourites]

Boyan & Dorothy Takev – On & On [promo]

The Lyman Woodard Organization – Creative Musicians [BBE]

Bobby Freeman – Susie Sunshine [Double Shot]

Chuz Alfred – Caravan [Jazzman]

Camille Howard – Hurry Back Baby [Jazzman]

SoulBmoll – В този ред на мисли [SoulBmoll]

Three Fall & Melane – Elevation Of Love [ACT]

Ross McHenry Trio – Us And Them [First Word]

T-Connection – Groove To Get Down [BBE]

Don Laka – I Wanna Be Myself (Nick Halkes & Andy Smith Edit) [BBE]

Mtume – Juicy Fruit [Epic]

Anita Baker – Do You Believe Me [Beverly Glen Music]
ВИЖТЕ ОЩЕ
Най-добър млад шофьор 2019

НА СВЕТЛО на 14 април с Валерия Василева

Репортаж за извънредното заседание на Общински съвет – Варна с три точки в дневния ред. Две варненски училища и Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА) разработват иновативни продукти. Студенти от ВВМУ "Н. Вапцаров” - Варна работят по международен   проект на НАСА за създаване на симулация за космическа станция на Луната...

публикувано на 14.04.21 в 13:00
плаж „Смокиня”

"Море и... дюни" с Валери Великов, на 14 април

Екоинспекцията в Бургас не откри нарушения на плаж "Смокиня" край Созопол. Местни жители подадоха сигнал в неделя, че тежкотоварни машини разрушават дюните, за да се построи заведение. В интервю за "Море и бряг" Атанас Русев от инициативата „Да запазим Корал” подчерта, че за унищожаването на дюни има сериозни законови санкции. Според него, на..

публикувано на 14.04.21 в 10:37

НОВИЯТ ДЕН на 14 април с Иван Барбов

Защо се наложи редуциране на куросвете на автобусна линия 121 между Аксаково и Варна?  С какви проблеми се сблъскват пешеходците в района на кръговото кръстовище и подлеза на спирка „Миньор“? Започна кампанията по пролетното почистване в Балчик. Защо общинските съветници в Каварна поискаха да бъде отстранен председателят на..

публикувано на 14.04.21 в 05:54

НА СВЕТЛО на 13 април със Светлана Вълкова

За притесненията на туристическия бранш след въвеждането на ПСР тест за влизащите от Румъния Актуална информация около ваксинацията и КОВИД леглата във Варна Седмица на правото започна във варненския Икономически университет Как Анна Сливкова, преводач в Брюксел, издири в Кралската библиотека на Белгия първата пиеса, поставена..

публикувано на 13.04.21 в 13:40

"Новият ден" на 13 април с Мариела Димитрова

Ресторантьори на балчишката алея смело се подготвят за новия туристически сезон. Не се притесняват от намаляване на човекопотока заради противоепидемичните ограничения, а от грижата на държавата за малкия бизнес. Репортаж в 8.10 часа. В 8.40 часа ще ви запознаем със "Спортист на Варна за месец февруари'2021" лекоатлетът Станислав Станков...

публикувано на 13.04.21 в 06:28

НА СВЕТЛО на 12 април с Иван Барбов

В началото ще ви запознаем с новата благотворителна кампания на Сдружение „Василица“ за събиране на дрехи, обувки и играчки за деца в нужда. Ще ви срещнем с Валери Стефанова, носителка на титлата „Мисис България Universe 2020“, която организира благотворителна инициатива за обучение по английски език на деца от социално слаби семейства...

публикувано на 12.04.21 в 13:57

"Новият ден" на 12 април с Емилия Николова

Проблемите с водата в Близнаци ще продължат,  докато бъде изграден на нов водопровод. Това стана ясно след аварията, която пусна ръждива вода от чешмите на част от село Горен Близнак . Кога ще има нормално водоподаване? Кампанията „Накъде пътуваш” срещу трудовата експлоатация - какво трябва да знаем? Национална програма за превенция на вирусните..

публикувано на 12.04.21 в 05:00