Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Соларни зарядни за мобилни телефони и таблети ще има в четири варненски квартала

| обновено на 19.11.17 в 09:34

Първите 3 соларни, зарядни устройства по проекта „Соларни панели – как да ги използвам в моя квартал?” на сдружение „ Няма невъзможни неща” вече са монтирани в района на НЧ “Просвета 1927” в кв. Аспарухово във Варна. Устройствата са общо 17-т. От тях ще се възползват безплатно и гражданите наоще три квартала в нашия град – "Младост", "Владиславово" и "Чайка"/"Левски".
Снимка       Снимка

Сред избраните места преобладават читалища, спортни площадки и паркове. Г-жа Диана Настева, председател на сдружението очаква, че с реализацията на този проект, както и с всички подобни инициативи на Община Варна градът ни ще стане още по-приятно, модерно и предпочитано от младите хора място за живот. Репортерът ни Вяра Николаева разговаря с нея.

Снимка     Снимка

 На страницата на проекта в социалната мрежа FACEBOOK - SolarniPaneliVarna, ще бъде публикуван пълният списък с монтираните соларни устройства. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна – програма „Варна – Европейска младежка столица 2017“.

Снимка    Снимка


ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатни летни занимания се провеждат в общинските Центрове за подкрепа за личностно развитие

Безплатни летни занимания, при спазване на всички противоепидемични мерки, се провеждат в Центровете за подкрепа за личностно развитие , съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Общинският детски комплекс /ОДК/ ще работи през цялото лято. Лятно училище „Християнче“ е отворено до 31-ви август...

публикувано на 07.07.20 в 15:40

Започва записването на приетите деца в градините след второ класиране

Записването на приетите след второ класиране деца за яслена група или за първа група в детските градини започва от днес – 7-ми юли, съобщават от дирекция „Образование и младежкидейности“ към Община Варна. За обявените 293 свободниместа за първа група са класирани 165 деца. Свободни остават 128 места в различни райони. За приема в..

публикувано на 07.07.20 в 15:37

Удълженият срок за инвалидните песнии изтича на 13 юли

Удълженият срок на инвалидните пенсии във връзка с извънредното положение изтича на 13 юли т.г., като пенсиите са изчислени до тази дата , съобщиха от НОИ. Съгласно закона, с който бе регламентирано извънредното положение в страната от 13.03.2020 г. до 13.05.2020 г., действието на експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК за определяне на трайно намалена..

публикувано на 07.07.20 в 14:53

Община Варна ще изгражда паркинг в широкия център

Паркинг за няколкостотин автомобила планира да обособи общината в широкия център на Варна. Съветниците от комисията по "Собственост и стопанство" дадоха съгласието си Община Варна да поиска от държавата имот за безвъзмездно управление. Теренът е с   площ от около 7 дка и се намира между улиците „Парижка комуна“, „Никола Даскалов“, „Никола Кънев“ и „Д-р..

публикувано на 07.07.20 в 14:51
Панайот Рейзи

Прокуратурата обвини Панайот Рейзи за присвояване на 2 млн лева

Софийска градска прокуратура е предала на съд бивш кмет и служители на Община Созопол за незаконно присвояване на над два милиона лева. Софийска градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Панайот Рейзи, Златка Мусева, Елена..

публикувано на 07.07.20 в 14:50

Пенсионните фондове възстановиха доходност за второто тримесечие

Доходността по партидите в частните пенсионни фондове се e възстановила през второто тримесечие на годината след срива през март. Това каза в интервю за БНР Даниела Петкова, член на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване. Сривът на борсите в края на март се отрази върху пенсионните фондове по света,..

публикувано на 07.07.20 в 14:45

Кметове от Гърция поискаха отваряне на всички гранични пунктове с България

С протестна петиция, подкрепена с подписите на 22 кмета от Северна Гърция, е поискано незабавно отваряне на всички гранични пунктове с България. "Отворете незабавно всички гранични пунктове с България", се посочва в официално обръщение към гръцкото правителство, публикувано днес и в медиите, съобщи БНР. "Не виждаме логика в решението да оставите..

публикувано на 07.07.20 в 14:40