Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Признание, материален стимул, мобилност и липса на монотонност мотивират младите хора при избора на работа

| обновено на 22.03.18 в 18:11
Мария Германова и Антонио Хаджиколев от ИУ Варна
Снимка: Радио Варна

Гости на предаването „Отличен 6“ са студентите от Икономически университет – Варна Мария Германова и Антонио Хаджиколев. Тя е в първи курс, ОКС „бакалавър“, специалност „Туризъм“. Той е вече в шести курс – ОКС „магистър“, специалност „Информатика“, председател е на Студентския съвет, три пъти е „Студент на годината на ИУ – Варна и вече работи като асистент-преподавател. Тема на разговора са кариерното консултиране, подборът на персонал, управлението на човешки ресурси, но през погледа на младите хора, на студентите, които учат или завършват, вече работят или им предстои първа среща с работодателя. Поводът е деветото издание на Форум Кариери в ИУ – Варна, в който 84 фирми предложиха над 300 позиции за практика, стаж и работа. Какви скрити тенденции улавя поколението на 20-24 годишните при досега си с т.нар. HR индустрия? Какви са техните очаквания, постижения и разочарования на трудовия пазар? Кои са трите основни критерия, от които Мария и Антонио не биха отстъпили при търсенето на подходяща работа?

Въпросите зададе в ефир Валерия Василева, а отговорите на младите хора си заслужава да бъдат чути от настоящите и бъдещи работодатели, кариерни консултанти и специалисти по човешки ресурси.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Медиация в университета или "Как да водим успешни преговори?"

Икономически университет - Варна и Институт по медиация и извънсъдебно разрешаване на спорове „Итера“ организират обучение по водене на преговори за студенти. То е насочено към студенти от Икономически университет -  Варна. Темите, включени в..

обновено на 21.03.18 в 10:33
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в четвъртък, 28 март

Икономически университет – Варна е домакин на конференцията „Време е за ъпдейт“,  организирана от Програма „Развитие на човешките ресурси“.  Основната цел на форума е стимулиране на тясното сътрудничество между образователната система и бизнеса с..

публикувано на 28.03.24 в 11:27

НОВИЯТ ДЕН на 27 март с Иван Барбов

В Международния ден на театъра, точно в 6.00 часа се вдига завесата за поредната сутрешна радиопостановка на честотите на Радио Варна. На ефирната сцена във времето до 10.30 часа излизат Иван Барбов, Валери Великов и звукорежисьора Недялко..

публикувано на 27.03.24 в 05:06

НОВИЯТ ДЕН на 26 март с Мариела Димитрова

Над 80% от хората у нас планират финансите си за не повече от 1 година напред. А как се грижат за парите ни пенсионните фондове, в които всеки месец близо 5 млн. българи влагат пари от доходите си, които да им формират в бъдеще допълнително пенсионно..

публикувано на 26.03.24 в 06:20

На 25 март в "От другата страна" по Радио Варна

На 25 март в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Sean Killian (VIO-LENCE).Иван Лазаров, Калин Бъчваров, Бойко Николаев и Трендафил Трендафилов за новия албум на варненската траш банда TERRAVORE "Spiral of Downfall". Разговори с..

публикувано на 25.03.24 в 14:25

НА СВЕТЛО в понеделник, 25 март

90-години от рождението на поета Христо Фотев отбелязваме на 25 март, Благовещение. Христо Фотев е определян като един от най-даровитите ни и лирични поети - истинско явление в изящната българска словесност. Спомен за него от архива на БНР – Радио..

публикувано на 25.03.24 в 13:25

В „Гравитация нула” на 22 март

„Гравитация нура“ на 22 март с Мартин Николов: -   Изложбата „Жикле +“ на художника Милко Божков; -   Танцовото представление „Отражения“ и аудио-визуалната инсталация „В тъмното има шанс да се изгубим“ – гост хореографът Искра..

публикувано на 22.03.24 в 13:07

НОВИЯТ ДЕН на 22 март с Мариела Димитрова 

Единствената възможност за изграждане на ветрогенератори в Черно море е те да бъдат разположени на плаващи платформи. Това каза за Радио Варна директорът на Центъра по хидро и аеродинамика към БАН във Варна доц. Николай Марков. Директорът на центъра..

публикувано на 22.03.24 в 06:35