Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Помогнах на млада жена с тежък колит, която тежеше само 35 кг.

„ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ”,  казва д-р Емилова на всички. Ще го каже на няколко езика на своите пациенти, които традиционно през пролетта са повече, защото всеки иска освен да бъде здрав, да изглежда и добре през лятото.

След по-малко от месец нейната клиника ще отбележи 25 години. Близо 50 000 са пациентите от цял свят, които са направили програма на природосъобразен начин на живот. Виждайки техните резултати, поне още три пъти повече техни близки и приятели са свалили излишни мазнини, разказва д-р Людмила Емилова, която в началото лично изпитва върху себе си програмата на плодолечение, прилагана от Лидия Ковачева.

Снимка

Лично да провери всичко, което предлага на пациентите, е нейна практика и сега. Тя има три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология, здравен мениджмънт.  "Пътят дотук беше много трънлив, с много остри завои, но видях "чудото от своето излекуване" и ефекта на програмата върху хиляди пациенти, така че си мисля, че си е заслужавало да се родя, за да дадем шанс на толкова много хора да се спасят от неличими болести", споделя д-р Емилова.

За нея всеки излекуван пациент остава в сърцето й. Сред стотиците хора, на които е помогнала, е една жена от Стара Загора, която била само 35 килограма след тежък хроничен улцеро - хеморагичен  колит. Жената имала две деца, била на 35 години. Преминала през 4 години лечения....

Снимка"Беше трудно, даже родителите й не вярваха, аз нямах този опит, който имам сега, но въпреки всичко успях да се наложа да направят каквото трябва и Ганета се спаси", с емоция се връща към тази "борба за живот" д-р Емилова.

Такива случаи ми дават кураж да продължа напред, продължава лекарката, която се радва на обич по целия свят. И допълва, че любовта на пациентите е тази, която ги предпазва от всички лошотии и това е чудо, което се случва в клиниката.


По повод юбилея на клиниката д-р Емилова ще сподели своя опит за здравословно хранене.

Следващата седмица темата е за високото кръвно и храните, които може да ни избавят. Сред тях са пълнозърнестите храни, червеното цвекло, чай каркаде и други.





Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена” край Варна.  Телефонът за  информация е  0888 951 288.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27