Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Магистрати направиха дарение на Дома за медико-социални грижи за деца във Варна

Аспиратор за обдишване, топки за рехабилитация, храни и консумативи бяха дарени днес на Дома за медико-социални грижи за деца в кв. "Виница" във Варна от представители на Регионалната секция на Националното сдружение на съдебните служители при Варненския окръжен съд /ВОС/, съобщиха от пресслужбата на институцията.
Средствата за дарението бяха събрани през април, в навечерието на Великден, на благотворителен базар на ръчно направени сувенири, картички и кулинарни изкушения, припомнят от съда.
Директорът на Дома за медико-социални грижи за деца Стефка Джанкова изказа благодарност към магистратите и служителите, които се включиха в благотворителната инициатива и заедно успяха да съберат средствата, допълват от пресслужбата на ВОС. Регионалната секция на Националното сдружение на съдебните служители пък получи ръчно направена картичка от децата в социалното заведение.
Домът за медико-социални грижи за деца във Варна е открит през 1953 г. и разполага със 180 места за деца. Петдесет са настанените за резидентна грижа в заведението деца с вродени или придобити увреждания, хронично болни и недоносени. Към комплекса е създаден Център за ранна интервенция и рехабилитация, който работи вече 18 години и обслужва около 300 деца годишно.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Протестно шествие във Варна, ден 27 пореден

Продължават протестните акции във Варна

Днес е третият ден от изграждането на палатковия лагер на кръстовището при общината. Поредният протест ще започне след 18:30 часа. Вчера протестиращите организираха шествие, което премина по бул." Осми приморски полк"  до паметната плоча на В.Левски и отново се върна пред общината. Преди минути стана ясно, че протестиращи в..

обновено на 05.08.20 в 20:23

Медици настояват за изграждането на нова Инфекциозна клиника във Варна

Ръководството на болница Света Марина във Варна и академичната общност настояват да бъде финансирано изграждането на нова инфекциозна клиника във Варна, за да се повиши капацитетът на здравеопазването в морската столица. Въпреки амортизираната сграда на Инфекциозната клиника персоналът поддържа хигиенните и санитарни дейности на необходимото ниво,..

публикувано на 05.08.20 в 18:25

Огнище на Африканска чума по свинете във Варненско констатира БАБХ

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира огнище на Африканска чума по свинете (АЧС) в стопанство за отглеждане на животни от породата Източнобалкански свине (ИБС) в с. Юнец, област Варна. Последното огнище при ИБС беше регистрирано на 23.04.2020 г. в област Шумен, предаде БНТ...

публикувано на 05.08.20 в 17:55

Откриха незаконно сметище от стари гуми и строителни отпадъци край Варна

Незаконно сметище от стари автомобилни гуми и строителни отпадъци беше открито до защитената местност “Побити камъни” край Варна. При направената проверка от екоинспекцията е установено, че няма замърсяване на почвата. Мястото трябва да бъде почистено от собственика на земята, предаде БНТ...

публикувано на 05.08.20 в 17:44

Центърът по медиация към Окръжен съд Добрич ще бъде представен на 7 август, петък

 Публичното събитие цели да се популяризира културата за разрешаване на спорове по доброволен начин. До момента подобни центрове по медиация функционират към Окръжните съдебни палати във Велико Търново и Враца. Информация на кореспондента Мая Щърбанова Събитието в Центъра по медиация в Добрич се организира по Оперативната..

публикувано на 05.08.20 в 17:26

В област Варна са проверени над 360 души спазват ли домашна карантина

За днешния ден, служители на ОД на МВР – Варна са извършили 367 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации. Установено е едно нарушение, има образувана една проверка.  Разследванията, започнати по време на..

публикувано на 05.08.20 в 16:58

Стоичков: Коронавирусът е измислен от специалисти

Носителят на Златната топка Христо Стоичков обяви, че според него новият коронавирус е планиран от години от специалисти в областта и затова успява да нанесе толкова щети по света. Своето мнение бившият български национал сподели в интервю за аржентинската медия Infobae...

публикувано на 05.08.20 в 16:55