Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общински двудневен 100-километров поход започва в петък

Общинският пешеходен поход ще се проведе за 27-ми път на 15 и 16 юни във Варна. Походът е традиционен за туристите и всички хора, които обичат природата. Организира се от ТД “Владислав Варненчик“ с активната подкрепа на Община Варна.

Туристическият поход има за цел да запознае участниците с природните дадености на Варненския регион. Задачата му е развиване  морално- волевите качества на участниците, проверка на физическата и психическата им подготовка, за преодоляване на екстремно натоварване чрез пешеходен туризъм.

Походът ще се проведе по маршрут: жк.Виница – с.Кичево – с.Новаково – манастир Св.Марина – с.Кап.Радево–с.Зорница – с.Любен Каравелово – м.Фазанарията – Парк–музей "Вл. Варненчик". Тръгването е в петък /15 юни/ в 18.00 часа от последната спирка на автобус № 31 в жк. Виница. Финиширането е в събота /16 юни/ в 18.00 часа в Парк –музей "Вл.Варненчик“.

В похода имат право да участват всички желаещи, които са мотивирани и са в добро здравословно състояние.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Защо в България периодично има дефицит на лекарства

Защо в България толкова често имаме дефицит на лекарства, особено за онкологични и хронични заболявания? Този въпрос зададе Даниела Стойнова на проф. д-р Асена Стоименова , професор в катедра "Здравна политика и мениджмънт" към Факултета по обществено здраве в Медицинския университет в София . Проф. Стоименова 4 години беше директор на Изпълнителната..

публикувано на 21.01.20 в 16:37

Трети коронавирус мутира

Мистериозният вирус от Ухан, който разболя 224 души и доведе четирима до летален край, се развива по най-лошия сценарий. Новият коронавирус е мутирал така, че може да се предава не само от животно на човек, но и от човек на човек. Други два коронавируса през последните 20 години са успели да се прехвърлят от животни на хора и да променят..

публикувано на 21.01.20 в 16:25

Градският транспорт във Варна - с над 7 млн. лв. дългове

Над 7 млн. лв. са дълговете на градския транспорт във Варна. Това става ясно от официален документ, подписан от инж. Злати Златев - директор на дружеството, който отправя апел към Община Варна да бъдат взети спешни мерки по осигуряване на парични средства за погасяване задълженията на "Градски транспорт" ЕАД. Писмото е в отговор на..

публикувано на 21.01.20 в 15:56

АГ-отделението в Добрич с отлични показатели за 2019-а

С отлични показатели за миналата 2019 година е отделението по акушерство и гинекология в многопрофилната болница в Добрич. За периода няма нито един смъртен случай при раждане на майка, а показателите за травматизъм са под средните за страната. Статистиката сочи още, че процентът на тежките усложнения е минимален, намалели са и..

публикувано на 21.01.20 в 15:28

В сряда до 11 градуса

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ от 20 часа на 21-ви до 20 часа на 22-ри януари 2020 година През нощта времето ще е с незначителна облачност до ясно. Ще духа умерен, по северното крайбрежие до засилен запад-северозападен вятър. Минимални температури от минус 4 до 1 градус. През деня ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е..

обновено на 21.01.20 в 14:42

Балчик с проектоправилник за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми

Проектоправилник за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, жители на община Балчик, е представен на обществеността на сайта на местната администрация. До 22 февруари може да бъдат предлагани в секретариата на Общинския съвет за обсъждане становища, мнения, възражения, препоръки и други предложения на e- mail:..

публикувано на 21.01.20 в 14:36

Апелативни прокуратури ще наблюдават разследванията, свързани с отпадъци

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев апелативните прокуратури в страната ще наблюдават разследванията на престъпления, свързани с управлението на отпадъците. В момента такива дела са образувани на територията на апелативните прокуратури в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново, уточняват от държавното обвинение. От там..

публикувано на 21.01.20 в 14:29