Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Александров: Искам да победим и по коригирано време

| обновено на 20.08.18 в 10:43

Яхта Windwalker със шкипер Александър Александров спечели приза “Синя лента” за най-бързо преминаване на дистанцията по реално време в 18-ото издание на ветроходната регата “Кор Кароли”. Екипажът се справи в своеобразната надпревара с големия си конкурент -  яхта Evil woman (Петър Димитров, ЯК Св. Николай София). Дори в последния етап  (Варна – Аладжа банка – Варна) лодката на Team Seasteps записа втората си етапна победа, но авансът на Windwalker бе достатъчен за успеха.
Любопитното е, че и двете лодки преди тази година бяха печелили по 3 пъти “Синята лента”. А самата яхта Windwalker, която е Swan-45, също заслужава внимание.
Ето първите думи на шкипера на тима от Несебър Александър Александров след като получи трофея за носител на приза “Синя лента”:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Леонид Караваев за спорта иайдо и новата си книга

Леонид Караваев се занимава от дълги години с бойни спортове. Той е руснак, но от много години живее и работи във Варна. По-важното е, че пренася тук един много рядък спорт- иайдо. Много малко хора се занимават с него и познават тази дисциплина. Тя е доста специфична, но интерес към нея има. Леонид е апитан на българския национален отбор, а..

публикувано на 25.04.24 в 11:50

Лудокорец на крачка от финала за купата

Отборът на Лудогорец победи с 4:0 Хебър в първи полуфинал за Купата на България. Рик Джонатан отбеляза две попадения. Диниш Алмейда вкара трети гол в началото на втората част, а десетина минути преди края Спас Делев добави четвърто попадение.

публикувано на 25.04.24 в 10:24

Вики Томова отпадна рано

Виктория Томова отпадна драматично в първия кръг на силния турнир на клей WTA 1000 в испанската столица Мадрид с награден фонд 7.7 милиона евро.Първата ракета на България отстъпи със 7:5, 5:7, 4:6 на №42 в световната ранглиста Синю Уан от Китай. Срещата продължи 2 часа и 51 минути.Томова пропусна десет мачбола във втория сет и трябва много да..

публикувано на 25.04.24 в 10:22

В Спартак /Варна/ тренират с настроение

Футболистите на Спартак /Варна/  се подготвят под ръководството на Росен Кирилов за домакинството си на Монтана от 30-ия кръг на Втора лига фокусирани да запазят първото място в класирането. Спартаковци преследват 20-а победа за сезона и шеста поредна. Спортно-техническият щаб и футболистите ще опитат да запазят 100-процентовата ефективност на..

публикувано на 25.04.24 в 10:21

Турски треньор поема Марица

Шампионският волейболен тим на  Марица (Пловдив) ще бъде воден от нов треньор. Начело на отборазастава  младият специалист Ахметджан Ершимшек. Той е бил част от щаба на шампионите Вакъфбанк (Истанбул), както и на националния отбор на Турция.

публикувано на 25.04.24 в 10:20

ВИДЕО: Рея Кирчева и Габи Джолева донесоха сребърни медали във Варна

Две млади и чаровни дами от Варна спечелиха сребърни медали от държавното първенство по бадминтон. Шампионатът се проведе в Ст. Загора, а Рея Кирчева и Габриела Джолева станаха вицешампионки до 17 години на България. Щастливи и емоционални двете ни разказват за участието си. Габриела Джолева Рая Кирчева

публикувано на 24.04.24 в 11:50

Петър Колев пое Монтана

Петър Колев е новият старши треньор на ПФК Монтана. Договорът му с клуба е за година и половина. 49-годишният специалист заменя на поста Николай Митов, който разтрогна по взаимно съгласие. Дебютът на бившия наставник на Берое ще бъде в събота срещу лидера в класирането Спартак (Варна). .

публикувано на 24.04.24 в 10:36