Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Очевидци блокирали БМВ-то на бягащия от мястото на катастрофата Петър

Петър Здравков в съда
Снимка: Румен Сарандев

Петър Здравков, който блъсна велосипедист на пешеходна пътека до Летния театър, остава в ареста, реши днес Окръжният съд във Варна.

25-годишният неправоспособен водач е избягал от мястото на катастрофата след като е разбрал, че колоездачът Мартин Чикалов е починал. Колата му - с видими следи от удара, беше намерена на съседния бул. "Цар Освободител". Здравков е щял да продължи бягството с автомобила си, ако "БМВ" -то не  е било блокирано от други коли, чиито водачи са станали свидетели на инцидента. Въпреки това той успял да се скрие и се предаде едва на следващия ден.

Петър Здравков е имал проблеми със зрението. Въпреки това е управлявал автомобил без очила. Това заяви в съдебната зала прокурор Галина Минчева, който беше категорична, че престъплението е извършено заради проявена от 25-годишния мъж самонадеяност.

Петър Здравков има две криминални регистрации, но не е осъждан. Като непълнолетен е подложен на "възпитателни мерки" за увреждане на чуждо имущество. Втората му регистрация в полицията е за кражба през 2012 г., за което е получил административно наказание. Той има и два акта за шофиране без книжка.

Подробности от заседанието днес чуйте от Даниела Стойнова в прикачения файл:ВИЖТЕ ОЩЕ

Гърция дава 20 млн. евро на отговорните медии, информирали за коронавируса

Гръцкото правителство отпуска 20 милиона евро за национално отговорните медии, които по време на пандемията от коронавирус призоваваха гражданите да останат по домовете си и да спазват ограничителните мерки. Най-много пари ще получи телевизия „Скай“ малко над 1 милион евро, следвана от други две големи телевизии - „Стар“ и „Антена“ с малко под 1..

публикувано на 06.07.20 в 17:54

В Българево отново ще претеглят най-тежкия пъпеш на лятото

В крайморското село Българево отново ще претеглят най-тежкия пъпеш на лятото, съобщи на БТА кметът Георги Георгиев за очаквания празник на сладкия плод, който дава препитание на десетки бостанджии в района. В началото на август празникът ще има десето издание, но афишът от прояви тази година ще е по-кратък заради епидемията с коронавируса, каза..

публикувано на 06.07.20 в 17:24

Български екип е много близо до откриване на лекарство срещу коронавируса

Български екип е се приближава все повече до откриване на лекарство срещу коронавируса. Това обяви директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов на брифинг в Министерството наздравеопазването. Изпитването на антипаразатното лекарвто "Ивермектин" е започнало още през май, като за целта са подбрани 30 души, които да бъдат тествани...

публикувано на 06.07.20 в 17:20

Израел затваря спортни зали, барове и зали за празненства

Днес израелското правителство реши "незабавно да затвори" спортни зали, барове, клубове и зали за празненства във връзка с увеличаването на броя на заразените с коронавирус. Това съобщи държавната радиостанция Кан. Според нея кабинетът се е срещнал днес на..

публикувано на 06.07.20 в 17:19
Снимката е илюстративна

В Старо село откриват довечера Паметник на 133 отвлечени по време на румънската окупация на Южна Добруджа

Паметник на 133 отвлечени в лагери в Молдова през 1916 - 1918 година по време на румънската окупация на Южна Добруджа жители на тутраканското село Старо село се открива довечера, съобщиха от Тутраканската община. Паметникът е създаден по идея на иницитивен комитет под председателството на пенсонираната учителка Атанаска Минчева. С..

публикувано на 06.07.20 в 17:16

Започва вторият прием на документи във великотърновския филиал на Варненския медицински университет

От 7 юли започва вторият прием на документи във великотърновския филиал на Варненския медицински университет, съобщи директорът на филиала доц. д-р Диана Димитрова. Тестът по биология за кандидатите ще е в присъствена форма и ще се състои на 16 юли. Всички, които искат да учат за акушери и медицински сестри, явили се на първия изпит по..

публикувано на 06.07.20 в 17:03

Над 490 хил лв дарение за МБАЛ-Добрич в епидемията с коронавируса

Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич е получила дарения за над 491 000 лева от началото на епидемията с коронавирусната инфекция, съобщиха от здравното заведение. Най-много парични средства, предпазни костюми, шлемове, дезинфектанти, медицинско обзавеждане за общо близо 273 000 лева са предоставени от фирми, браншови и..

публикувано на 06.07.20 в 16:58