Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Протестът на майките във Варна /фоторепортаж/

Майките на деца с увреждания от Варна излязоха и тази вечер на протест с искания за реални реформи в социалната сфера. Протестът е пред палатковия лагер до сградата на Община Варна.

Фоторепортаж на Румен Сарандев.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ден 78 на недоволство срещу правителството във Варна

Въпреки че през последните дни протестите във Варна са по-малобройни, всяка вечр недоволни от управлението на страната изразяват позициите си по различни въпроси от импровизираната трибуна, около палатковия лагер. Тази вечер около 30 човека се включиха в традиционните дискусии. Мъж, който пръв взе микрофона, каза, че трябва да се направи ревизия на..

обновено на 25.09.20 в 20:46

Изчезването на Мехмед - повече въпроси, отколкото отговори

Изчезването и намирането на малкия Мехмед от Якоруда, на две години и седем месеца, поражда повече въпроси отколкото отговори, предаде кореспондентът на БГНЕС, който проследи случая. Момченцето изчезна мистериозно, или както дядо му, също Мехмед, го обясни така: „Сякаш орел го вдигна” към 16.40 часа в сряда, 23 септември. Това стана на ул. „Градише“..

публикувано на 25.09.20 в 18:32

Каракачанов: Протестите вече са организирани само от политически партии

Протестите са организирани вече само от  политически партии и гражданите не участват в тях.  Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов в Добрич. Желанието на президента Румен Радев за безусловна капитулация и служебно правителство няма как да се случи в този момент, категоричен е министър Каракачанов. Той отново изрази желанието си..

обновено на 25.09.20 в 18:22

ЕНЕРГО-ПРО с готовност да отмени спирането на електрозахранването на ВиК-Добрич и ВиК-Шумен

Планираното прекъсване на електрозахранването на ВиК-Добрич и ВиК - Шумен ще бъдe отменено при пълно изплащане на задълженията на двете дружества към ЕНЕРГО-ПРО. Компанията разчита на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за ангажимента да покрие в срок задълженията за консумирана електроенергия в размер на 10,5 млн. лева чрез..

публикувано на 25.09.20 в 16:39
летен театър-Варна

С благотворителен концерт във Варна набират средства за стипендии за бъдещи медици

 Благотворителен концерт, организиран от фондация „Гален Темелков”, ще се състои тази вечер от 19 часа в Летния театър във Варна с участието на Стефан Вълдобрев, Марияна  Попова, Веселин Плачков. Фондацията реализира проект „Пътя на Хипократ”, който цели да помага на младите медици да останат в България, обясни Парис Сивриян-леля на 20-годишния..

публикувано на 25.09.20 в 16:28
ТД на НАП-Варна

В НАП-Варна ще се проведе учебна евакуация

Тази вечер, от 17 часа, в сградата на ТД на НАП-Варна, ще се проведе учебна евакуация и обучения по пожарна безопасност, научи Радио Варна.  Инструктажът и обучението по пожарна безопасност ще се проведат след края на работното време.

публикувано на 25.09.20 в 16:16

Засега няма да затягат мерките срещу COVID-19, връщат брифингите

България е на 26-о място по заболеваемост на 100 000 души от населението от COVID-19 в Европа, страната ни продължава успешно да държи развитието на епидемията под контрол и не се позволява претоварване на здравната система. На национално ниво е осигурен и необходимият ресурс от предпазни средства и медикаменти за срок до 6 месеца напред. Това..

публикувано на 25.09.20 в 15:55