Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фенове на книгите за "Хари Потър" се събират днес

| обновено на 07.02.19 в 09:02

Поредно издание на "Нощ на книгите за Хари Потър" ще има във Варна, съобщи за Радио Варна Дора Солакова от препрочитателския клуб Daily Potter във Варна.

На практика, нощта на книгите за малкия магьосник, с който порасна вече цяло поколение деца, е световна инициатива и обичайно се организира в началото на февруари всяка година. Тя се организира за пети пореден път.

Датата, на която всички на възраст над 10 г., които поне веднъж са чели книгите на Джоан Роулинг, ще се съберат във Варна в детския и средношколски отдел на библиотеката на бул. "Осми Приморски полк" 110, е днес - 7 февруари. Началото е 18 ч., а темата е свързана с любимото на всички училище по магии и вълшебства "Хогуортс".

Не забравяйте магическите си пръчки, костюмите и доброто си настроение!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Дженифър Анистън дари един милион долара за борба срещу расизма

Американската актриса Дженифър Анистън дари един милион долара за борба с расизма. Звездата от „Приятели“ е превела парите на организацията с нестопанска цел Color Of Change, за да подпомогне движението след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд от полицейски служител в Минеаполис, Минесота...

публикувано на 07.06.20 в 10:26

Банкси с нова творба, посветена на протестите в САЩ

Английският художник Банкси показа новата си творба, която е посветена на протестите в САЩ заради убийството от полицията на задържания афроамериканец Джордж Флойд. Картината беше публикувана в Instagram акаунта на анонимния художник. На картината е изобразен траурен портрет с тъмен силует. Американският флаг, надвиснал над изображението, постепенно..

публикувано на 07.06.20 в 09:07

Холивуд възобновява работа на 12 юни

Властите в американския щат Калифорния обявиха, че ще разрешат от 12 юни филмовата, телевизионна и музикална индустрия да възобновят работа. Това, обаче, ще стане само при условие, че епидемията от коронавируса е овладяна, както и при спазването на строги противоепидемични мерки. Заснемането на..

публикувано на 06.06.20 в 13:48

В Балчик събират средства за ремонт на зала за репетиции

Сдружение „Музикален свят – Балчик“ събира средства за модернизацията на р епетиционна зала "Петко Петков" в читалище „Паисий Хилендарски 1870“ – Балчик. Целта е да се привличат все повече млади хора в художествено-творческите състави и да се отговори на изискванията на младото поколение. В края на 2019 г. смесен хор „Черноморски звуци“..

обновено на 05.06.20 в 21:05

Нови идеи за възобновяване на фонд "Култура" след кризата

Местната администрация във Варна е предприела действия за възобновяване на процедурата по фонд „Култура“ като е подготвила съответните документи и ги е предоставила на Общинския съвет, съобщават от общинската дирекция „Култура и духовно развитие" в писмен отговр на въпроси на Радио Варна. В предложенията са фиксирани няколко промени, като о бявяване..

обновено на 05.06.20 в 20:28

Независимите творци с петиция за възстановяване на културния живот във Варна

Петиция за възстановяване на културния живот във Варна през 2020 година създадоха обединени артисти и културни оператори. Петицията е адресирана до Общинския съвет. Те са обезпокоени, че след края на пандемията многообразието от културни събития в Морската столица, с което сме свикнали, е застрашено. Тези събития, както и много други, се..

публикувано на 05.06.20 в 17:15

Руска музикална и литературна класика в концерт на открито

Опера и театър обединяват усилия и любов към руската музика и литература в музикално - поетичния концерт "Я ПОМНЮ ЧУДНОЕ МГНОВЕНЬЕ". Очаквайте го на 5 юни, петък, от 21:00 ч. на откритата сцена "Зад Театъра". Концертът ще бъде истински празник за ценителите на най-романтичния жанр – романсът. Идеята за този спектакъл е на солиста на Варненската..

обновено на 05.06.20 в 16:04