Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват уличното осветление във Варна

За недостатъчно улично осветление, за липсващи електрически стълбове  и недоизградени такива сигнализираха слушатели  на РАДИО ВАРНА. За отговор потърсихме Тихомир Тимов, началник отдел „Общинска инфраструктура”. 

В момента тече проверката за осветеността на различни райони във Варна, каза Тимов.

На ул. „Радецки” и  ул. „Гоце Делчев”  ще бъдат възстановени някои стълбове .

На ул. „Доц. Д-р Е.Кръстева” в квартал „Бриз” до № 10 е изградено улично осветеление, а в останалият участък има доста строително-монтажни дейности по нови къщи и кооперации, обясни Тимов.

  Той поясни също, че ще бъде рагледан и конкретен случай в „Младост” /във "Възраждане" от спирка „Огоста” в посока Владиславово до бл. 56/, където отдавна няма осветление. Обектът ще бъде предожен за проектиране.

  От Тихомир Тимов научихме и, че доста голямото пешеходно трасе по бул. „Владислав” също е без осветеление, защото се предполага, че светлината от стълбовете за уличното платното ще е достатъчна, но също има оплаквания на граждани. Предстои обследване. Същото важи и за пешеходното трасе край ИУ по „Княз Борис Първи”. Там  стълбовете за уличното осветеление са високи и от дърветата се получава засенчване на тротоарите, поясни общинският служител.

  Самите осветителни тела не са с по-ниски характаристики от старите, та се с по-ниска мощност, но иначе са дори с по-добри качеств, увери ни Тихомир Тимов, началник отдел „Общинска инфраструктура”. Цялото интервю на Даниела Стойнова с него чуъте тук:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ОбС-Варна днес решава ще има ли нови правила за ел. тротинетките и по-високи тарифи на такситата

Общинският съвет се събира на редовно заседание днес в 10:00 часа в зала „Пленарна“ на Община Варна. В предварителния дневен ред са включени 12 точки. Съветниците ще определят кои ще са тазгодишните носители на награда „Варна“ в сферата на културата, науката и образованието. За престижното отличие са номинирани общо 30 личности и колективи с ярки..

публикувано на 25.04.24 в 09:05

Бюджетната комисия в НС гласува забрана на хазартна реклама в медиите

Забраната за реклами на хазартни игри в медиите ще бъде разгледана на първо четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси. Промяната бе представена вчера от ГЕРБ-СДС и ДПС, въпреки че 49-то Народно събрание скоро ще прекрати заседанията си заради наближаващата предизборна кампания. С предлаганите промени се забранява на пълно рекламата в..

публикувано на 25.04.24 в 08:56
Снимката е илюстративна

Взимат мерки срещу колите, престояващи на инвалидни места в "синята зона" с дни

Взимат мерки срещу нарушителите, които надвишават престоя си от 3 часа на инвалидно паркомясто в обхвата на синята зона във Варна. Това каза директорът на общинското предприятие "Паркинги и синя зона" Младен Иванов. Той посочи, че въпросът е общовалиден за страната, а тук ще се справят в вътрешно-организационни мерки.  Иванов каза, че е трудно доказуемо..

публикувано на 25.04.24 в 08:46

Близо 3300 деца са приети над законно установения норматив във варненските ясли и детски градини

Около 3300 деца, които са записани в общинските детски ясли и градини във Варна, са приети над законно установения норматив, е показало проучване на няколко неправителствени организации. Завишението на броя на децата в яслите е с от 5 до 20, а в групите от 1 до 15, каза за Радио Варна Деница Стефанова, от Сдружение „Образователна..

публикувано на 25.04.24 в 07:35

Облачно, на места ще превали

Днес ще има значителна облачност. По-късно следобед и вечерта на места ще превали, възможни са и гръмотевици. По-малка е вероятността за валежи по Черноморието. Ше духа слаб вятър предимно от юг-югоизток, който следобед в Североизточна България, а до вечерта и по Черноморието ще се обърне от запад-северозапад и ще се усили до умерен. Максимални..

публикувано на 25.04.24 в 05:49

Адресите без ток

В периода 23.04.2024 - 26.04.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Рояк. Ще се редува поетапно изключване на отделни улици, така че да не се лишават от електрозахранване всички клиенти. На 25.04.2024 от 09:00 ч. до..

публикувано на 25.04.24 в 05:00

Грешно задание на инвестиционния проект за разширение на бул. "Цар Освободител" - около тази теза се обединиха участниците в общественото обсъждане по темата

Близо три часа продължи общественото обсъждане на инвестиционния проект за разширяване на булевард "Цар Освободител" във Варна. На срещата в зала "Пленарна" бе изразено единното мнение, че проблемът за бъдещото изпълнение на идейния проект идва още със самото му задание.  Подробният комуникационно-транспортен план в териториалния обхват на бул. „Цар..

публикувано на 24.04.24 в 20:50