Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Разследват родителска небрежност по случая с починалото дете

Снимка: Иванка Петрова

От Районната прокуратура във Варна съобщиха, че по случая с инцидента с двегодишното момченце, което почина след падане от третия етаж в родилното отделение на болницата "Света Анна", е образувано досъдебно производство по член 182, алинея 1-ва от Наказателния кодекс. Става дума за това, че родителят е оставил малолетното си дете без надзор и с опасност за физическото му развитие.

Детето е било на свиждане с двама възрастни, единият от които е майка му, но въпреки това се е провряло през парапета и е паднало от голяма височина.

Реакцията на лекарите е била светкавична. Извършена е била спешна операция, но въпреки това детето почина тази сутрин. Изследват се всички възможни версии за установяване причините за инцидента. Разследването продължава.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Обсъждат откриването на нов ферибоот Варна - Порт Кавказ

Откриването на нов търговско-пасажерски ферибоот Варна - Порт Кавказ обсъдиха на среща кметът на Варна Иван Портних и Константин Артюшин - търговски представител на Русия у нас. Проектът съществува и в момента като железопътен ферибоот, но вече има необходимост с него да могат да пътуват и камиони със стоки, и туристи с автомобилите си, което ще..

публикувано на 17.02.20 в 16:55

Как в Добрич ще насърчават раждаемостта?

Днес изтича срокът, в който гражданите на Добрич имаха възможност да депозират своите предложения за начина на съществуване на Общински фонд за насърчаване на раждаемостта в Добрич. До този момент в Община Добрич такъв фонд никога не е съществувал, създаването му беше предложено на една от общинските сесии миналата година. Целта на фонда е да..

публикувано на 17.02.20 в 16:02

Най-много плащаме за храна

Общият доход средно на лице от домакинство през четвъртото тримесечие на 2019 г. е 1 770 лв. и нараства с 13.7% спрямо същото тримесечие на 2018 година. В структурата на общия доход с най-висок относителен дял са доходите от работна заплата (56.2%), следвани от доходите от пенсии (27.3%) и от самостоятелна заетост (6.4%). Спрямо четвъртото..

публикувано на 17.02.20 в 15:39

24-часова стачка в Атина утре

Управителният съвет на Работническия център в Атина е взел решение на 18 февруари 2020 г. да бъде обявена обща 24-часова стачка, която ще засегне обществения живот в гръцката столица, в Пирея и Елевсина. В 24-часовата стачката ще вземат участие държавните служители, работещите в системата на..

публикувано на 17.02.20 в 15:24

Дискусията по проблемите на презастрояването остава отворена

Дискусия по проблемите на презастрояването и общия устройствен план, организирана от ГЕРБ - Варна, се състоя днес. На срещата присъстваха председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, заместник- председателят Христо Атанасов, главният архитект на Общината Виктор Бузев и заместник-кметът Христо Иванов. В дискусията се включиха и общински..

публикувано на 17.02.20 в 15:14

Спирка остана без покрив

Спирката на басейн „Приморски“ , в посока Летния театър, е без покрив. Това научихме от слушатели на Радио Варна. Проверката ни на място установи, че действително липсват прозрачните покривни панели и дори има поникнала трева в тръбите на скелето (виж галерията). По информация на работещи в района спирката е без покрив от 10-тина дни. Днес..

публикувано на 17.02.20 в 15:10

Изследваният за коронавирус - с отрицателна проба

Отрицателна е пробата за коронавирус на украинския гражданин, настанен в УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" - Стара Загора - съобщи директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев, цитиран от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Пробата е получена в Националната референтна лаборатория на..

публикувано на 17.02.20 в 14:17