Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Къде може да си на 76, а да се чувстваш на 17 години?

Снимка: Радио Варна

Това е един риторичен въпрос за хората, които са се доверили на програмата на плодолечение, която се използва в клиниката на д-р Людмила Емилова, а тя е научила от човека, който я е "спасил" от мигрената - Лидия Ковачева!

Изключително динамична и много позитивна - така изглежда сега 76-годишната Красимира Стоянова.  Родена е в Свищов, но от дълги години живее във Варна. Тя е учител и е изключително отворена към знанията. Интересува се много от медицина и това, което различни школи предлагат за съхраняване и възстановяване на здравето. Има три коронарни стента, преди време трудно дори успявала да пресече на един зелен сигнал на светофара, а сега няма никакъв проблем да изкачва стълбите в хотела. Убедена е, че промяна в живота е след като спазва програмата на д-р Емилова: 

Познавах системата на Лидия Ковачева и Пол Брег. Правила съм гладувания по тази система.  Вече имах личен проблем и сега, когато дойдох при д-р Емилова, имам съвсем други преживявания и емоции. Видях колко спокойно може човек да гладува, но да бъде много емоционално зареден и с много приятели. Вече съм "заредена" с много научни познания в тази посока, а не така лаически, както беше досега. Бях постигнала известни резултати, но сега е съвсем друго.

Чувствам се много щастлива и много заредена!

А какъв беше Вашият здравословен проблем?

Имах три стента на запушени кръвоносни съдове. Докато се получи адаптацията, се движех много трудно. След това нещата се "наместиха" - започнах да се чувствам по-силна и по-бърза.

След като дойдох при д-р Емилова, аз мога да бягам, да качвам стълби! Какво казах аз - че съм на 76 години ли?!

Не е вярно, аз съм на 17 години, само някои да оспори това! 

За да тръгнеш по този път, има три важни мотива. Първият е интелигентният избор - знаеш какво правиш и как да го направиш. Вторият мотив е от суета - за някого или някоя, да се харесаш. Третият мотив, какъвто е моят, е страх - от болка и невъзможност да се справиш с ежедневните задачи, ако искате - дори и от старческо оглупяване. Системата на д-р Емилова премахва всички тези проблеми!

Особено съм благодарна за нововъведението да се провеждат "коктейли" - събира ни всички, които сме дошли по едно и също време, и споделяме - кой колко пъти е гладувал, какво е постигнал, с какви проблеми е дошъл, и така укрепваме вярата си в тази система, тъй като живеем във време на много измами и лъжи. Затова сме станали мнителни. А д-р Емилова ни събира и всеки един от нас споделя своя опит, как да не повярваш в казаното на човека до теб! 

Една моя приятелка, проф.  Илка Попова, ми каза, че всяка година се награждава с почивка при д-р Емилова, защото се възобновява тук!

Трудна ли беше за Вас самата програма?

Каква програма, аз забравих, че съм на програма! Всичко е толкова добре организирано! Лекции, където научаваш нещо ново, след това - екскурзии, след това имаш възможност да избираш между толкова много неща - гимнастика, хора, фитнес, басейн...

Е, има и такива, които лежат и чакат да отслабнат, но мисля, че ще им се получи по-трудно! Но ние, които имаме да решаваме проблеми, слагаме раницата и тръгваме! Нашият водач Веско - той е толкова слънчев, толкова подробно може да разкаже за всяка билка, прекрасно е! Ако имате проблем, елате го решете тук!

 

КЛИНИКАТА НА Д-Р ЛЮДМИЛА ЕМИЛОВА  е в хотел "АКВА АЗУР" в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Информация може да получите на тел. 0888 951 288.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27