Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дни на отворените врати в ИУ-Варна

Снимка: Радио Варна

Най-старият икономически университет в България, варненският, отваря вратите си днес. На така наречената Студентска улица в основната сграда  ще се съберат на едно място фирми от различни браншове. Така  на студентите се предлага възможност за стаж или работа, а на работодателите – високо подготвени млади специалисти в областта на икономиката, управлението, информационните технологии и туризма.

Форумът  “Кариери” ще работи от днес до 22 март. Събитията в програмата са с начален час 9.00. Ще има интерактивни обучения с едни от най-добрите представители от практиката, презентации и възможност за интервю за работа на място.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Мая Манолова

Мая Манолова дава брифинг във Варна

Днес от 13:00 ч. председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова ще даде брифинг в гр. Варна, в  хотел „Одесос“. Манолова ще представи плана си с 19 мерки за 19 месеца за възстановяване на икономиката и връщане на хората на работа след кризата с коронавируса. Този план тя обяви на протеста пред Министерския съвет на 23..

публикувано на 03.06.20 в 11:18
Снимката е илюстративна

Велополицаи в Морската и това лято

От началото на юни до края на септември велополицаи отново ще патрулират всекидневно във варненската Морска градина. Старши полицай Красен Димитров и полицай Даяна Генчева са велополицаити, които патрулират в Морската градина от 1 юни до септември. От 10 до 22 часа. За Димитров това е трета година на тази позиция, а за Генчева - ново..

публикувано на 03.06.20 в 11:12

Свличане от ската над Алея първа във Варна

Свличане на скални маси от ската над Алея първа в Морската градина във Варна е станало тази нощ.  То е преди известно заведение в близост до Офицерски плаж-запад, съобщи слушател на Радио Варна.  Няма пострадали, но явно дъждовете напоследък са причина за свличането. След тях по ската тече вода и има опасност на пътя да паднат нови скални..

обновено на 03.06.20 в 11:05

Втора матура по избираем предмет - репортаж от Варна

Днес е втората матура за дванадесетокласниците. Във Варна над 3 хиляди зрелостници имат право да се явят на матурата По-бърза ли е е подготовката за началото на изпита, дали след опита преди ден по-бързо става настаняването на учениците, дезинфекцията и как започна деня в няколко варненски училища в квартал "Чайка" - репортаж на Емилия Николова :..

публикувано на 03.06.20 в 10:51

Свикват експертна комисия за свличането на ската над Алея първа

Областният управител Стоян Пасев е разпоредил комисия от експерти да извърши оглед на мястото, където има свлечена земна маса на Алея Първа в Морската градина , в близост до Офицерски плаж-запад. Свличането е предизвикано от валежите, след тях по ската тече вода и има опасност на пътя да паднат нови скални късове. След заключението на..

публикувано на 03.06.20 в 10:50

11 дни за миньорите от Оброчище да опитат да си върнат неплатените заплати

Работниците от мангановата мина Оброчище разполагат със срок от 11 дни, за да кандидатстват във Фонда за гарантиране на вземанията заради неизплатените им от повече от 18 месеца заплати. Припомняме ви, че в края на миналата година Добричкият окръжен съд заведе дело по несъстоятелност на концесионера на рудника „Евроманган“ по искане на..

публикувано на 03.06.20 в 10:35

Кризата с коронавируса влоши състоянието на хората със сърдечна недостатъчност

Заради страха от зараза те спряха да посещават своите лекари, имат повече оплаквания, чувстват се по-зле. Всеки ден или през ден в кабинетите ни идват точно такива пациенти. Изводът е на лекарите е от проведената он-лайн среща на общопрактикуващи лекари и кардиолозипо темата: „Пътят на пациента със сърдечна недостатъчност – проблеми и решения“...

публикувано на 03.06.20 в 10:33