Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Конкурс на Радио Варна за видео история „АЗ СЪМ ТУК!“, заснета с телефона ти!

| обновено на 01.04.19 в 15:29

Телефонът е непрекъснато в ръцете ти, а родители и учители недоволстват?! А ти всъщност вършиш толкова важни неща! – чатиш с приятели, пускаш сторита, снимаш, споделяш най-смешните постове!

Е, предизвикваме те да свършиш още нещо забавно и важно с телефона си!

Заснеми кратко видео на тема АЗ СЪМ ТУК! И ни го изпрати!

Къде е това ТУК ли? Ами навсякъде! Навсякъде, където си ти. Може да е в центъра на града или на село, в училище, на Кривото дърво в Морската, на „Севастопол“, на вълнолома, у дома...Това ТУК трябва да ти е любимо място и да имаш история с него или за него.


Накратко: Разкажи ни с видео и думи защо ти харесва това ТУК, защо се чувстваш свързан с него, защо си струва да бъде „разказано“ и показано. Изисквания: Да си на възраст от 7 до 19 години, но ако си под 13т  сподели видеото чрез профила на мама, татко, брат ти или сестра ти.

Изпрати видеото до 19 април на лично съобщение в профила ни в Instagram @radiovarna и го качи от твоя профил като стори, като ни тагнеш! Можеш да го изпратиш и на е-mailradiovarna@bnr.bgили като съобщение в профила на радиото във Facebook.

Имаш от 30 до 60 секунди за твоята видео история. Изпрати видеото си до 19 април 2019 г. На 30 април 2019 г. жури от журналисти, оператори и фотографи ще обяви победителите, които ще получат за награда страхотни аксесоари за смартфон.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще има ли румънски туристи у нас това лято?

Румънците, които решат да прекарат отпуската си в чужбина в предстоящия период, трябва да знаят, че при завръщането си в родината ще трябва да останат в 14-дневна изолация, съобщава информационният сайт Зиаре. Румънците могат да отидат в Гърция и в България, но след завръщането си, по правило трябва да бъдат поставени в изолация за 14 дни,..

публикувано на 29.05.20 в 11:14

Още за предпазните средства – маски и ръкавици

Има доста неразбиране по отношение ползването на маски и на ръкавици, коментира на днешния брифинг за разпространението Covid-19 главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, давайки практични пояснения за правилната употреба на предпазните средства в условията на епидемичната обстановка: „Изключително важно е да знаем, че..

публикувано на 29.05.20 в 11:03

Дюните най-често стават обект на погазване от МПС

Най-често паркирането на автомобили става причина за увреждане на дюни в границите на защитени територии. Това показват проверките на Регионалната инспекция по опасване на околната среда-Варна (РИОСВ). Наред с регулярните проверки, които са няколко на тримесечие, инспекторите работят и по сигнали на граждани. За миналата година са получени 10..

публикувано на 29.05.20 в 10:44

Три дни базар за семействата, които се борят да имат деца

Традиционен благотворителен базар на Фондация „Искам бебе” ще се проведе във Варна. Участниците ще се съберат пред входа на Морската градина тази събота, неделя и понеделник. Медицинските услуги и изследвания определено поскъпват, а те са задължителни и първото, което се изисква, каза Валентина Иванова координатор на фондация „Искам бебе“ ...

публикувано на 29.05.20 в 10:39

Става ли "Света София" в Истанбул отново джамия ?

Четат Корана и молитви в "Света София" в Истанбул днес Византийската църква "Света София", преустроена в джамия от османците след превземането на Константинопол, която понастоящем функционира като музей, ще бъде отворена днес за колективна молитва, съобщава турският в. "Йени шафак".  Ритуалът ще се проведе в рамките на честванията на..

публикувано на 29.05.20 в 09:58

Децата учат по-добре от традиционните учебници

Малките деца разбират по-добре текста, когато го четат на хартия, а не на екран, съобщи в. "Дейли мейл". Специалисти направиха два теста за разбиране с повече от 1 100 деца на 10 години в Норвегия. За единия те са чели на екран, а за другия - на хартия. Всяко трето дете (30 процента) се представило по-добре на хартия. За повече от..

публикувано на 29.05.20 в 09:46

Турция бележи ръст в търсенето на каравани

Почиващите, които избягват пренаселени с хора места поради пандемията от коронавирус, предпочитат почивката с каравани и къмпингуването, заяви служител на Националната федерация за къмпинг и каравани. Лейла Оздаг,..

публикувано на 29.05.20 в 09:36