Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плодолечението помага на децата да бъдат здрави

В началото на пролетната ваканция много семейства традиционно отделят време, за да засилят имунитета на своите деца. Клиниката на д-р Емилова е едно от местата, където това може да се случи. Стотици са децата, чийто живот се е променил към добро след като са направили програма от 5 дни на плодове, чай и мед и след това още толкова захранване. След  26-години прилагане на плодолечение, д-р Емилова споделя :

Обикновено родителите водят малчуганите, когато те боледуват често. Когато не ги подминава никакъв грип, имат често бронхити, гнойни ангини, бронхопневмонии, пият много антибиотици. Много често това са деца с алергии, включително бронхиална астма. Оказва се, че тази простичка на пръв поглед програма на плодове, чай и мед, има бърз ефект при децата. 

През юли 1993 година в кабинета ми, който бях току-що отворила, дойде Християн. Само първите два-три месеца след раждането си той не беше боледувал. След това непрекъснато беше боледувал от гнойна ангина и непрекъснат прием на антибиотици. Майка му сподели, че половината от месеца пиел медикаменти, след това седмица – две – не, и после пак така.  Той нямаше 5 години, когато дойде и направи 5 дни на плодове и чай, и още толкова – захранване. Оттогава са минали 25 години и за този период нито веднъж не е боледувал с гнойна ангина. Но първо майката промени храненето и го направи здравословно, а след това и самият млад мъж продължи по този начин. Така се постигат тези добри резултати дълго време.

Пролетта е сезон, в който алергиите се обострят заради цъфтежа на дървета и храсти. Програмата на плодове, чай и мед може ли да помогне?

Изключително много! Започва се с плодове и чай. Това продължава толкова дни,  на колкото години е детето. Деца до 5 години – 5 дни, а след това по един ден за всяка година.  Най-важното е обаче да се промени коренна начина на хранене и да се изхвърли напълно всякакви млечни продукти. В началото може да се опита примерно за 6 месеца. След този период ако детето и неговите родители искат то да консумира млечни продукти, трябва да се опита в минимални дози с много високо качество и да се провери дали детето продължава да има алергия. Ако се окаже, че въпреки малкото количество, отново има алергия, тогава млечните продукти трябва да се изключат напълно от менюто.

Наближават баловете. Вероятно някои се притесняват от състоянието на своята кожа заради наличието на акне. Какво може да направите в този случай?

Има много пациенти, на които сме помогнали, включително не само млади хора. Помагали сме на много хора, които и на по-зрели години имат акне. В тези случаи се прави програма на прочистване. Но винаги в тези случаи следим добре да се прочиства дебелото черво, което също се лекува с такава програма и прием на храни с много фибри. Тези храни са суровите плодове, където фибрите са под формата на пектин. Суровите зеленчуци, където има целулоза. Изключително много баластни вещества има в бобовите храни  и пълнозърнестите храни – там, където е запазена обвивката на зърното и се консумира с нея. Кои са тези храни и как да се приема животинската храна – чухте в интервюто с д-р Емилова.
КЛИНИКАТА НА Д-Р ЛЮДМИЛА ЕМИЛОВА  е в хотел "АКВА АЗУР" в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Информация може да получите на тел. 0888 951 288.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27