Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Отличен 6" с Валерия Василева

Снимка: БГНЕС

В предаването говорим за Седмица на правото в Икономически университет – Варна.

Катедра „Правни науки“ към ИУ – Варна организира Седмица на правото от 15 до 19 април. Поводът е 140 години Търновска конституция и професионалния празник на юриста и съдебния служител.

В рамките на седмицата, посветена на правото, преподаватели, студенти и граждани имат възможност да се включат в различни събития с научна и практическа насоченост, да се докоснат до работата на съдебните институции и да бъдат част от празника.

Повече за програмата на Седмицата на правото и за обучението на студентите в една от най-новите специалности в ИУ – Варна, „Съдебна администрация“,  споделят гостите в „Отличен 6“ – гл. ас. д-р Живка Матеева и нейните студенти Жасмина Райкова и Калина Александрова. Чуйте в звуковите файлове:ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#595 ТОП 20 (03.07.2020-10.07.2020)

публикувано на 03.07.20 в 18:47

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 3 юли със Светлана Вълкова

„Добро утро с Емил Йовев” – фотографии на изгрева край морето в РБ „Пенчо Славейков” - Варна Възможността за включване на културния сектор в Националния план за възстановяване на страната – фокус на срещата в МК – разговор с Весела Кондакова – изпълнителен директор на Българска музикална асоциация и представител на независимия културен..

публикувано на 03.07.20 в 13:30
www.greenpeace.org

„Новият ден“ на 3 юли с Мариела Димитрова

Кампания „Ела с торбичка, вземи си книжка!“ ще се проведе във Варна на 3 юли – Международния ден без найлонови торбички. Всеки, избрал да пазарува този петък между 11 и 12 ч на Синия пазар с торбичка за многократна употреба, ще получи ваучер за книга по избор. Още за инициативата на Обществения център за околна среда и устойчиво развитие-Варна от..

публикувано на 03.07.20 в 07:04
По пътя

""На светло" на 2 юли с Емилия Николова

Седмокласничката от Основно училище „Захари Стоянов” във Варна Ралица Петрова е с максимален резултат от 200 точки от  националното външно оценяване по български език и литература и по математика. На какво се дължи успехът й? Единение за семейството и децата организират тази вечер от 18.30 часа среща във Варна. Как продължават битката с..

публикувано на 02.07.20 в 12:05
Морето във Варна

НОВИЯТ ДЕН на 2 юли, четвъртък

Проверяваме интересен казус след 8.00ч., който е свързан със Синята зона – широк център във Варна; Придвижване с тротинетки - все по-често, все по-опасно или не? Темата разглеждаме след 8,30ч.; В Деня на спортния журналист, говорим с Румен Генов за професията и живота след 9.00ч. Информационна кампания на ЕП – темата днес е свързана с..

публикувано на 02.07.20 в 06:39

НА СВЕТЛО на 1 юли с Валерия Василева

Нови случаи на коронавирус в морската столица - коментар на Иван Портних, кмет на Община Варна. За дискриминацията при наемането на сляпо-глухи граждани на работа - интервю с Величка Драганова, председател на Националната асоциация на сляпо-глухите у нас . Постоянните комисии "Социални дейности и жилищно настаняване" и „Здравеопазване” към..

публикувано на 01.07.20 в 11:53
Изгрев над Варна

"Новият ден" на 1 юли 2020 г. с Димитрина Дончева

"Началото на 80-те години на миналия век. Датата е 30 юни. Петима „юноши”, както тогава се наричаха младите хора, всички с дълги коси и дънкови якета, се събират на вълнолома във Варна. Спонтанно, без никаква конкретна идея. Със сигурност без никаква мисъл, че започват някаква традиция.  Започва голямата ваканция, започва лятото –..

публикувано на 01.07.20 в 06:00