Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Новият ден" в четвъртък, 13 юни

Снимка: Радио Варна

Сутрешен гост в студиото ни ще е координаторът на кампанията „Жълти стотинки - деца помагат на деца” Йоана Йорданова. Поводът е още няколко дни през тази седмица, в които ще можем да предадем събраните жълти стотинки;

Подробности за благотворителен коктейл и концерт, иницииран от Улицата на готвачите и Rock School Varna в подкрепа на незрящи деца, които ще получат музикални инструменти;

Балчишката джамия предоставя безплатна храна. Срещаме ви с имама Ехлин Аронов, който заедно със своите ученици, които посещават коран-курса я приготвят всеки петък. Приготвя се и топла храна, от която се възползват и мюсюлмани, и християни. Разказваме за благородната инициатива след 9ч.;

Любка Тодорова от читалище „Просвета 1927“ в кв. Аспарухово ще ни разкаже за редица събития в традиционния събор "Аспарухово пее и танцува";

От 13 до 17 юни Варна ще е домакин на XVIII-тия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми. Среща с актрисата Александра Сърчаджиева и председателя на БЧК - Варна, Илия Раев.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ухание на пролетни цветя

НА СВЕТЛО в петък, 10-ти април

Здравейте от следобедния екип на Радио Варна, водеща - Нина Милошевич, новинар - Жоро Бекяров, режисьор зад пулт - Иван Тасев. Пожелания за здраве и за още един ден, в който всички сме отговорни към нашето здраве и към здравето на всички, които обичаме! В програмата днес очаквайте: От 14 до 15ч. ще разкажем каква е обстановката в един от..

публикувано на 10.04.20 в 13:29

“Новият ден“ на 10 април с Мариела Димитрова

Дезинфекциране на всеки час, еднопосочно движение и щандове на два метра един от друг са част от мерките, при които ще отвори отново Фермерския пазар в събота във Варна. Всички продукти ще са предварително пакетирани с изключение на плодовете и зеленчуците. Къде и в какво време ще работи пазарът в 8.10 часа разговор с Екатерина..

публикувано на 10.04.20 в 07:09
Chart

#585 ТОП 20 (10.04.2020-17.04.2020)

публикувано на 09.04.20 в 21:15

НА СВЕТЛО на 9 април със Светлана Вълкова

Първите резултати от 25 изследвани  жители на Дългопол, които са на първа линия в борбата с COVID-19, са отрицателни Предпазни маски със сертификат за качество шият две варненски Трудово-производителни кооперации Не изхвърляйте домашните си любимци, защото не са заразни – експертно мнение на ветеринарния лекар..

публикувано на 09.04.20 в 13:06

"Новият ден" на 9 април с Емилия Николова

Първа смяна полицаи на "първа линия" в края на Варна - репортаж от КПП след разклона за Тополи Какво е да работиш вече три петилетки  в режим home office - разказ от първо лице Как е организиран учебният процес в дните от 13 до 16 април, първоначално определени за пролетна ваканция? Съвети на педиатъра към децата, които поредна седмица..

публикувано на 09.04.20 в 05:57

НА СВЕТЛО на 8 април с Валерия Василева

Един по-различен поглед към инженерните науки и проблема за избора от кандидат-студентите на професия и съответно на специалност, която да ги подготви за нея, от заместник-ректора на ТУ-Варна - доц. д-р инж. Кирил Киров. Младото поколение роми се стремят към образование и спазват ограниченията, наложени от епидемията, смята Жеман Хасан -..

публикувано на 08.04.20 в 13:28

"Новият ден" в сряда, 08.04.2020г.

Темите от 08.00 до 09.00ч. Основните хранителни продукти във Варна се очаква да паднат на най-ниските ценови равнища, които обичайно са валидни за София. Причината е, че хотелите и ресторантите са затворени. Има ли спекула на пазара у нас, след като на някои стоки, сред които джиндифилът, цената се вдигна с 30 %? Oтвсякъде ни призовават да..

публикувано на 08.04.20 в 06:46