Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Откриха обновената пешеходна зона на ул. "Цар Симеон I" във Варна

5
Снимка: Д.СтойноваОбновената пешеходна зона в района на улица "Цар Симеон I" във Варна, където бяха открити останки от Южната порта на древния Одесос, беше открита официално от кмета на града Иван Портних в присъствието на заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова и изпълнителите на проекта. По повод археологическите находки ще се изработи идеен проект, който ще впише в съществуващата градинка артефактите от четири епохи и по този начин те ще се социализират, посочи Портних. Чуйте още в звуковия файл.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Боил Банов: Възстановяваме максимално бързо покрива на Русенската опера

Държавата ще предприеме всички действия, за да може възстановяването на покрива на Русенската опера да започне максимално бързо. Това каза министърът на културата Боил Банов след оглед на щетите, нанесени от вчерашния пожар. Първо трябва да приключат следствените работи, да се оценят щетите, да се установи виновникът и след това да се..

публикувано на 07.07.20 в 12:56

Читалища, мандри, винарни и др. поканиха да участват за финансиране по проекти

Екипът на Местната инициативна група Балчик – Генерал Тошево организира информационни срещи за активизиране участието на общността за кандидатстване с проекти по мерките от Стратегията за водено от общностите местно развитие на групата, които предстоят според индикативния график, публикуван на сайта на сдружението. Среща с потенциални..

публикувано на 07.07.20 в 12:38

Дариха на АГ болница-Варна апаратура, купена с капачки

Oфициално дарение на нови шест броя медицинска апаратура в помощ на недоносените бебета получи СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна”. Дарената медицинска апаратура е купена от събрани и предадени за рециклиране пластмасови капачки и дарения от кампанията на Сдружение "Аз вярвам и помагам". Владислав Николов - главен организатор..

обновено на 07.07.20 в 12:30
Снимката е илюстративна

Служител на Икономическата полиция в Добрич е с коронавирус

Служител на Икономическата полиция в Добрич е с положителен резултат за COVID-19. 31-годишният мъж е в добро общо състояние и след консултация със специалист от МБАЛ Добрич е поставен на домашно лечение и изолация. Извршена е дезинфекция на помещенията, в които той е работил, издирени са и всички негови контактни лица. Очакават се..

публикувано на 07.07.20 в 12:27
Министър Кирил Ананиев

Връщат част от мерките при над 200 болни на ден

Преминавайки границата от 200 болни на ден, ще е сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пред журналисти при откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ "Св. Иван Рилски". Вече дни наред бройката на заразените с COVID-19 у нас минава над..

публикувано на 07.07.20 в 12:20

И в Добрич пръскат срещу комари

Обработка срещу комари ще бъде извършена на 8 юли в Градския парк „Св. Георги“ в Добрич, информират от общината. Пръскането ще се извърши от нов тип машина, препаратът не е вреден за хората, но посетители в парка по време на обработката няма да се допускат. Информация на кореспондента ни Мая Щърбанова На 8 юли, сряда, от..

публикувано на 07.07.20 в 11:45

„Галъп”: Тревогата от зараза – отново нагоре

С ръста на тестване и на положителни проби за коронавирус тревогата сред българите отново започва да расте, но няма предразположение за затягане на мерките. Обществото по-скоро разчита на личната отговорност и на трезвата преценка за заплахата. Работата на властта продължава да се оценява по-скоро високо,..

публикувано на 07.07.20 в 11:40