Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Лиляна Кехайова и Кристина Милер гостуват на Варненско лято

Тази вечер от 19 ч. в Градската художествена галерия на Варна можете да се насладите на една изискана сонатна вечер с рядко изпълнявани сонати за виолончело и пиано. От Виена гостуват на „Варненско лято” Лиляна Кехайова (виолончело) и Кристина Милер (пиано).

В програмата ще чуем Соната No.1 в ре мажор от Николай Мясковски, Соната в си минор от Гюнтер Рафаел (първо изпълнение в България) и Соната в сол минор от Сергей Рахманинов.

Ето какво сподели виолончелистката Лиляна Кехайова: „За нас е огромна чест и ние много се радваме, че точно тази програма ще можем да представим на „Варненско лято”, тъй като особено Мясковски и Рафаел са композитори, които много рядко се изпълняват. Специално искам да кажа на всички, че програмата, която ще изпълним, ще бъде много красива, много лесно възприемаща се от слушателя.”

Не пропускайте дуото Кехайова/Милер тази вечер от 19 ч. в Градската художествена галерия на Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Два дни с цигуларя Веселин Ешкенази

20 & 21.02 / 19.00 ч., Основна сцена "СИМФОНИЧЕН КОНЦЕРТ" Диригент Мартин Пантелеев Солист Веселин Пантелеев – Ешкенази В програмата: Бах – Концерт за две цигулки и оркестър; Менделсон – Концерт за цигулка и оркестър; Сараюсате – „Цигански напеви“; Бизе – „Фарандола“ из „Арлезианката“; Масне – „Размишлеие“; Пипков –..

обновено на 20.02.20 в 08:16

Берлинале събира отново филмовия елит

В германската столица стартира 70-ият Международен филмов фестивал в Берлин, в чиято програма са включени около 340 филма, 18 от които се съревновават за наградата "Златна мечка", предаде ДПА. Холивудските актьори Джони Деп, Хавиер Бардем, Ел Фанинг и Салма Хайек ще преминат по червения килим на феста, както и Хилари Клинтън. В списъка на..

публикувано на 20.02.20 в 06:54

"Отело" тази вечер във Варна, през март в Народния театър

19 февруари, 19.00, Основна сцена ОТЕЛО Трагедия от Уилям Шекспир. Постановка Пламен Марков. Сценография и костюми: Мира Каланова. Композитор Петя Диманова. Хореография и сценичен бой Камен Иванов. Асистент режисьор Николай Кенаров, Траяна Минкова. Асистент художник Габриела Кърджиолова. Консултант по африкански..

публикувано на 19.02.20 в 10:35

Кога Левски идва във Варна?

Знаете ли къде е улица „Александър Малинов“ във Варна? В центъра на града, на пресечката на „Княз Борис I“, в къщата на № 5 се е намирала Спиртоварната с хан на братя Провадалиеви. Точно тук е отседнал Левски в началото на декември 1868 година по време на първата си обиколка на страната. Той се среща със съмишленици на национално -..

обновено на 19.02.20 в 09:23

Елтън Джон отлага концертите си в Нова Зеландия

Елтън Джон отлага останалите си концерти в Нова Зеландия заради заболяване, съобщи ДПА. Двата концерта, насрочени за тази седмица, са отложени за януари 2021 г., съобщиха местни медии, позовавайки се на изявление на промоутъра на 72-годишния певец. Те вече са посочени и в графика на уебсайта на Елтън Джон. Така последният концерт от..

публикувано на 19.02.20 в 09:18

Братя Пантелееви с концерт във Варна две поредни вечери

20, 21 февруари, 19.00, Основна сцена СИМФОНИЧЕН КОНЦЕРТ  Диригент Мартин Пантелеев. Солист Веско Пантелеев Ешкенази – цигулка. Оркестър на Държавна опера ВарнаВ програмата: Й. С. Бах - Концерт за две цигулки и оркестър; Ф. Менделсон - Концерт за цигулка и оркестър; Пабло Сарасате - „Цигански напеви“; Ж. Бизе - „Фарандола“ из..

публикувано на 19.02.20 в 06:34

Деян Михайлов и човекът, който вървеше назад

Втората си книга разкази - "Човекът, който вървеше назад" представя този петък Деян Михайлов. В нея той продължава темата за делника и за обикновения човек. Без излишен патос, големи драми или задълбочени размишления, той рисува с лекота ситуации и образи, в които откриваме по малко от заобикалящата ни действителност. Авторът не се опитва да дава..

публикувано на 18.02.20 в 14:55