Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Паметта на водата" тази вечер на камерна сцена "Стоян Камбарев"

ПАМЕТТА НА ВОДАТА

24 юни, 19.00, Сцена Филиал, Камерна сцена „Стоян Камбарев“ 

ПАМЕТТА НА ВОДАТА - Награда ВАРНА 2013 за екипа

Драма от Шийла Стивънсън. Постановка Стоян Радев Ге. К. Сценография и костюми Мира Каланова.

В ролите:

ВАЙЪЛЕТ – Теодора Михайлова

ТЕРЕЗА – Даниела Викторова  Номинация АСКЕЕР за ролята

МЕРИ – Веселина Михалкова

КАТРИН – Гергана Плетньова

МАЙК – Владислав Виолинов

ФРАНК – Николай Божков

Продължителност: 120 мин.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Виктория Митева запознава варненчета с магията на графиката

Известната варненска галеристка Виктория Митева ще запознае възпитаници на Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, във Варна, с магията на графиката. Децата от школите по изобразително изкуство „Импресия“ и „Палитра“ ще имат възможност да разгледат изложбата „Из колекциите“, която включва както нови, непоказвани..

публикувано на 24.01.20 в 08:00

MENAR Film Festival - във Варна от 24 януари

Новото издание на  MENAR Film Festival - Варна  започва на 24 януари и ще продължи до 30 януари във Фестивален и конгресен център - Варна. Ще бъдат показани 14  заглавия, а фокусът ще бъде върху копродукциите между скандинавските страни и страните от Близкия изток. Това разказа един от създателите на фестивала Здравко Григоров от Сдружение..

публикувано на 24.01.20 в 08:25

Община Балчик иска правата за управление на храма на Кибела

  Общинският съвет на Балчик даде съгласие на последната си сесия да се отправи искане до министъра на културата чрез областния управител, за предоставяне правата за управление на Община Балчик на археологическа недвижима културна ценност „Античен храм на богинята Кибела” – публична държавна собственост, за срок от 10 години. Археологическата..

публикувано на 23.01.20 в 08:05

С "Албена" по Йовков гостува ДКТ-Пазарджик

С „Албена“ на режисьора Григор Антонов по текста на Йордан Йовков Пазарджишкият драматично-куклен театър „Константин Величков“ гостува във варна тази вечер. В съзнанието на българската публика тази пиеса отдавна е кристализирала в литературен мит. Една млада жена от добруджанско село става причина за цялостно преразглеждане на..

публикувано на 23.01.20 в 06:46

Втора премиера на "Отело" във Варна днес

Втора премиера на постановката "Отело" от Шекспир предстои тази вечер във Варна. Началният час е 19, а мястото - основна сцена на Драматичния театър "Стоян Бъчваров". Режисьорската тратковка е на проф. Пламен Марков. За сценичното претворяване на "Отело", в превод на Валери Петров, режисьорът работи в екип с Мира Каланова, Габриела Кърджилова, Петя..

обновено на 22.01.20 в 10:00

Първа книга с разкази на журналиста Лиляна Трънкова

"Никога не подценявайте способността на една жена, има-няма кинта и петдесет, зодия Близнаци и сред най-добрите криминални репортери във Варна да ви разсмее. И то със сълзи. Звучи малко шизофренично, но пък останалите колко да сме нормални. Доказателство е първата й книга - "Добро утро". Малка, но само на размери (като нея)", казва за нея друг журналист -..

публикувано на 22.01.20 в 08:46

"Уестсайдска история" се завръща на варненска сцена през февруари

Поредна среща с героите на Ленард Бърнстейн очаква варненци в средата на февруари в спектакъла "Уестсайдска история". Режисьор е Крис Катена, диригент Кръстин Настев, сценограф и костюмограф е Нела Стоянова, а хореограф е Надя Димокова. Участват оркестърът, хорът и балетът на Варненската опера. Режисьор и хореограф на цялостната оригинална..

публикувано на 22.01.20 в 06:26