Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Паметта на водата" тази вечер на камерна сцена "Стоян Камбарев"

ПАМЕТТА НА ВОДАТА

24 юни, 19.00, Сцена Филиал, Камерна сцена „Стоян Камбарев“ 

ПАМЕТТА НА ВОДАТА - Награда ВАРНА 2013 за екипа

Драма от Шийла Стивънсън. Постановка Стоян Радев Ге. К. Сценография и костюми Мира Каланова.

В ролите:

ВАЙЪЛЕТ – Теодора Михайлова

ТЕРЕЗА – Даниела Викторова  Номинация АСКЕЕР за ролята

МЕРИ – Веселина Михалкова

КАТРИН – Гергана Плетньова

МАЙК – Владислав Виолинов

ФРАНК – Николай Божков

Продължителност: 120 мин.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Деян Михайлов и човекът, който вървеше назад

Втората си книга разкази - "Човекът, който вървеше назад" представя този петък Деян Михайлов. В нея той продължава темата за делника и за обикновения човек. Без излишен патос, големи драми или задълбочени размишления, той рисува с лекота ситуации и образи, в които откриваме по малко от заобикалящата ни действителност. Авторът не се опитва да дава..

публикувано на 18.02.20 в 14:55

Кога Левски идва във Варна?

Знаете ли къде е улица „Александър Малинов“ във Варна? В центъра на града, на пресечката на „Княз Борис I“, в къщата на № 5 се е намирала Спиртоварната с хан на братя Провадалиеви. Точно тук е отседнал Левски в началото на декември 1868 година по време на първата си обиколка на страната. Той се среща със съмишленици на национално -..

публикувано на 18.02.20 в 12:03
The Singers Unlimited

The Singers Unlimited - виртуалният хор на 70-те

В рубриката "Акапела с Крис и Кос" обичаме да обръщаме внимание на интересни вокални експерименти - понякога именно те променят историята и отварят нови врати за акапелното изкуство. Такъв е и случаят с The Singers Unlimited - четиримата певци, които още в края на 60-те и началото на 70-те години откриват начин да изпълняват сами сложни..

обновено на 18.02.20 в 10:51

"Телефонът на мъртвеца" представя ДТ "Стоян Бъчваров"

Постановката "Телефонът на мъртвеца" на Варненския Драматичен театър "Стоян Бъчваров" ще бъде поставена тази вечер от  19.00 часа Основна сцена. Режисьор е Петър Денчев. “Телефонът на мъртвеца” изследва парадоксалните възможности на съвременните технологии през дигиталната епоха да свързват и разделят хората. По същество това е история за..

публикувано на 18.02.20 в 07:00

Френският „Фигаро“ за отлагането на Балетния конкурс във Варна

Едно от най-четените френски издания – вестник „Фигаро“ сподели загрижеността на световната балетна общност за съдбата на Международния балетен конкурс – Варна. В статия за отлагането на конкурса тази година журналистката Ариан Бавелие, която от години следи изданията на Балетната Олимпиада, първо подчертава огромното значение на конкурса за..

публикувано на 17.02.20 в 11:44

Играят „Сън в лятна нощ“ навръх юбилея на проф. Христо Йоцов

Героите от „Сън в лятна нощ“ отново ще превземат сцената на Държавна опера Варна на 17 февруари т.г. Любопитен факт е, че представлението ще се играе на датата, когато композиторът на мюзикъла, по шедьовъра на Уилям Шекспир, навършва 60 години. Проф. Христо Йоцов написа този мюзикъл специално за 25-годишнината на Варненска..

публикувано на 17.02.20 в 10:11
Розоберачки, 1980 г., Ал.Петров-Лавандулата

Изложба на Александър Петров - Лавандулата

На 18 февруари в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ - Варна се открива самостоятелна изложба на Александър Петров – Лавандулата (1916-1983) – именит български художник, който твори от 40-те до 80-те години на ХХ век. Интензивен колорит и подчертана декоративност в национален дух бележат неговия творчески почерк, който го налага..

публикувано на 17.02.20 в 10:02