Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Най-добрата почивка, която човек може да си подари, е при д-р Емилова

Сериозни усложнения след счупване на крайник са причината една българка да прелети хиляди километри и да дойде в клиниката на д-р Емилова. Жената сега се движи сама

Какво точно се случи?

Казвам се Наталия Шиндзик. Родом съм от България, но от много години живея във Франция и Швейцария.

Миналата година си счупих глезена и в следствие на това развих алгоневродистрофия или болестта на Зудек.

Не е животозастрашаващо, но страда цялото тяло и води до изкривяване на крайниците

Почти една година сте се движили с помощта на патерици?

Да, до февруари тази година бях с патерици, после ги замених с щеки. Когато реши да дойда при д-р Емилова хвърлих всичко, за да се настроя за възстановяването още от самото тръгване.

Кракът ви беше ли подут когато дойдохте?

Да, глезенът ми беше подут като тенис топка, а останалата част от стъпалото до пръстите изглеждаше като поничка. Възпален и подут глезен имах, с изключителни болки при ходене повече от 15 минути. За мен дори да стигна дотук беше тежко усилие.

В момента вече след 30 дена гладуване и 11 дни захранване / 22 смятам да направя/ кракът ми има драстично подобрение –и  визуално, и като усещане.  Нямам болки, подуването е слабо и на път тотално да изчезне

Колко лекарства вземахте  в  началото и сега?

Пет лекарства. Пет различни сутрин и пет вечер. По пълна шепичка сутрин и вечер. Сега останах само на противовъзпалителното, като и него постепенно ще спра, но не трябва всичко наведнъж, за да може тялото постепенно да се възстановява меко, а не да бъде травмирано.

Вие сте българка, но живеете от години в чужбина – вашите лекари какво казваха?

Те не вярваха.

Всъщност аз се записах при д-р Емилова без да кажа на моя лекар. Когато съобщих на швейцарския си терапевт той каза, че понеже толкова отдавна ме лекува, нека се опита и някакъв алтернативен метод, но той не вярваше болестта на Зудек да има каквото и да било подобрение от това.

Сега видяха ли кракът ви как изглежда? Изпращахте ли снимки?

О, да. На фейстайм. Хубаво, че ги има тези комуникации. Лекарите са възхитени!

А синът ми даже каза, че съм станала фина, елегантна. Аз не дойдох за това, но това е бонуса.

Колко килограма свалихте?

Като килограми общо осем и половина. Важното обаче е, че шест от тях са мазнини. Много съм доволна, защото аз преди да дойда дори кортизони вземах  и не съм си мислила колко пагубни последици може да има. Така че аз съм щастлива. Чувствам се пълна с енергия.

Тук даже новите пациенти са едни оклюмали, умърлушени и аз им казвам да се усмихнат, че само да издържат четвъртия ден и те ще са усмихнати и ще се смеят от сърце

На мен не само физически ми помогна този център на д-р Емилова, но и душевно. Съвсем сериозно!

Снимка

Чувствам се много по-спокойна.

Започвам да си мисля, че има по-ценни неща в живота от кариерата например, и върху тях бих се концентрирала.

Просто се чувствам страхотно, прекрасно. Това е най-добрата почивка, която съм си подарявала.

Снимка

Клиниката на д-р Людмила Емилова  през юли и август е в курорта Боровец.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Марияна Сандакчиева: Дойдох при д-р Емилова да ме научи как да продължа да живея

Да провери ефекта от плодолечението - това прави една българка, която от 15 години живее в Америка. Тези 30 дни в клиниката на д-р Емилова бяха едно много приятно преживяване за мен, разказва Марияна Сандакчиева.   Тръгвам си с лека тъга, че напускам това място. За първи път гладувам и не съжалявам, даже не мога да кажа, че съм гладувала. Вие имахте ли..

обновено на 29.05.21 в 18:27

С четене и над 20 дни на плодове и мед се отказват цигарите

България е сред страните, в които броят на пушачите непрекъснато нараства. Какво трябва да знаят хората, които посягат към цигарите, за да се успокоят, както те си мислят. реално това така ли е търсим отговор от д-р Людмила Емилова, която има достатъчно опит, за да ни каже как влияе на здравето никотинът и има ли връзка с ковид-19?   Отдавна е..

публикувано на 19.05.21 в 10:03

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници" , споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова. Това е един наистина голям празник. Ден..

публикувано на 04.05.21 в 10:43
Снимката е от публикация на Клиника

Хлорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00