Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Честваме 116 години от Илинденско-Преображенското въстание

Снимка: ilinden.bg

Празничен концерт по случай 116 години от Илинденско-Преображенското въстание ще се проведе в парка в район „Аспарухово“ във Варна. Началото е от 10 часа със заупокойна молитва. Половин час по-късно стартира и богатата музикална програма с участието на ансамбъл „Гоце Делчев“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 100 световни компании се преместиха от Лондон в Амстердам

Повече от 100 големи транснационални компании са преместили седалищата си от Лондон в Амстердам заради Брекзит, съобщи РИА Новости. Изданието цитира информация на руския търговски представител в Нидерландия, според когото в страната са се позиционирали общоевропейските офиси и производствени мощности на множество транснационални корпорации, като..

публикувано на 02.06.20 в 17:35

Голямо количество оръжие е задържано в Добрич И в момента продължават претърсванията на различни адреси в града

Голямо количество оръжия, сред които пистолети и автоматично оръжие, е задържано при операция на ГДБОП, жандармерията и полицията в Добрич, съобщи БНР. Извършват се обиски на различни места в града. До момента са открити седем единици автоматично оръжие, патрони и пълнители. Двама души са задържани. При акцията е..

публикувано на 02.06.20 в 17:15

Рокери ще дарят кръв тази събота във Варна

Рокерите се събират за традиционна акция по кръводаряване в Районния център по трансфузионна хематология във Варна тази събота. Акцията беше обявена още при стата на сезона миналия уикенд. В традиционната акция тази година ще участват всички мото клубове от Североизтока. Мотоклубовете обичайно даряват кръв в началото и края на сезона. Срещата..

обновено на 02.06.20 в 17:07

Търси ли кметът на Шабла нов главен архитект

" Когато приключи процедурата ще имам решение по този въпрос ". Това каза за Радио Варна кметът на Шабла Мариан Жечев . Той определи като трудно наемането на специализирани кадри, особено в малките общини. Настоящият главен архитект не е от Шабла, както и предишните.  " Не е много лесно да се освободим от специалист с компетентност."  Мариян Жечев..

публикувано на 02.06.20 в 16:50

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна от 24 до 27 юни

Поредната кампания по събиране на опасни отпадъци от домакинствата ще се проведе във Варна в периода от 24-ти юни до 27-ми юни. Отпадъците ще се приемат в мобилен пункт за безвъзмездно обезвреждане. Той ще бъде разположен в определени точки във всеки район в града, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община..

публикувано на 02.06.20 в 16:30

Поставени под карантина регистрират коли в КАТ, сменят документи

420 са вече досъдебните производства за нарушаване на карантинните мерки, наложени срещу разпространението на COVID-19, взети на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна до днес, 2 юни 2020 г. Най-много от тях – 211, се водят в Районната прокуратура във Варна. Досъдебните производства за престъпление по член 355, ал. 2 от НК под..

публикувано на 02.06.20 в 16:17

Авиокомпании на Армения и Киргизстан в черния списък на ЕС

ЕК добави нови авиокомпании в черния списък Европейската комисия ревизира черния списък с авиокомпаниите, които имат забрана да летят на територията на ЕС заради неизпълнение на мерките за сигурност. В него са включени всички авиокомпании на Армения, съобщава МИА...

публикувано на 02.06.20 в 16:08