Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Щурм на Бермудския триъгълник” – нова мания в Интернет

Снимка: ЕПА/БГНЕС / Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ново събитие събира почитатели в Интернет. То зове към „щурмуване” на регион в Атлантическия океан, на север от Куба, за който се твърди, че има концентрация на изчезвания на кораби и самолети. „Щурм на Бермудския триъгълник” има по-малко регистрации за участие от „Атаката на Зона 51” от преди дни, но динамиката е обещаваща, информира АФП.

Изглежда, че прословутият флашмоб "Атака на Зона 51" изглежда се сдоби с достоен наследник. Повече от 19 000 души са се регистрирали за събитие,то нахлуване в Бермудския триъгълник, тайнствена част от Атлантическия океан, разположена на североизток от Куба, за който се говори, че „поглъща” кораби и дори самолети. В допълнение, около 25 000 души са се заявили като "заинтересовани" да се включат.

Подобно на девиза за атака на Зона 51, че "охраната не може да ни застреля всички", организаторът на новото събитие, Антъни Карновал, казва, че мистериозното място "не може да ни погълне всички".

Планирано за 1 октомври тази година, събитието дори има своя собствена страница за тълкуване, тъй като Карновал се стреми да събере около 175 000 долара, за да „предостави лодки и водолазно оборудване“ за присъстващите. Ако кампанията се провали, Карновал обеща да върне парите. Ако успее организаторът обещава да вложи средствата в парти с "жива музика, забавления и плажно парти".

Бермудският триъгълник, известен още като „Дяволския триъгълник”, е слабо населен район, където се смята, че няколко самолета и кораби са изчезнали. Има няколко естествени обяснения за това, като най-често срещаните са свързани с тежките метеорологични условия в региона. По принцип всеки основен ураган, включително ураганите Катрина, Ирма и Флоренция, произхождат от този регион.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стефка Свещарова: Пиенето на вино трябва да е споделено

"Бутилка вино съдържа повече философия, отколкото всички книги на света" - тези думи на великия френски учен Луи Пастьор са израз на хилядолетното благоговение на човечеството пред божествената напитка. С корени далеч назад във времето винопроизводството съпътства живота ни и днес, а февруари с право си е заслужил титлата "месец на виното". Това е..

публикувано на 25.02.20 в 10:57

Най-богатите загубиха 139 млрд. долара заради коронавируса

Най-богатите хора в света загубиха 139 млрд. долара заради страховете на фондовата борса, че коронавирусът ще удари световната икономика, предаде агенция „Блумбърг“. Това е най-голямата загуба за най-заможните хора от класацията на „Блумбърг“ от октомври 2016 г., когато тя започна да се съставя...

публикувано на 25.02.20 в 10:52

Почина най-възрастният човек на света

Японецът Читецу Ватанабе беше на 112 години. Мъжът от префектура Ниигата беше официално обявен за най-възрастен човек на планетата на 12 февруари, пише британския вестник Мирър. Само след 11 дни Ватанабе щеше да навърши 113 години. Той взе титлата най-възрастен човек от друг японец, Масадзо Нонака, който почина на 113-годишна възраст в края..

публикувано на 25.02.20 в 08:17
Коралов риф край Австралия

Кораловите рифове може да изчезнат до 2100-ата година

Глобалното затопляне и окисляването на водата в океаните могат да унищожат всички коралови рифове до 2100-ата г., съобщава в. "Дейли мейл". Учени от Хавайския университет в Маноа установиха, че климатичните промени, предизвикани от дължащите се на човешката дейност парникови газове, са на път да унищожат между 70 и 90 на сто от кораловите..

публикувано на 24.02.20 в 10:47

Една бира за живот до 90

Мъжете, които обръщат по една биричка дневно, почти удвояват шанса си да достигнат 90-годишна възраст, показа проучване, цитирано от „Сън“. Консумиращите по една малка бира на ден (около 300 мл) имат 81% по-голям шанс да отпразнуват 9-тото си десетилетие в сравнение със заклетите трезвеници, които не близват алкохол. И на жените пивото се..

публикувано на 22.02.20 в 15:01

Който има сестра е щастливец

Учени от Университета в Де Монфорт и Ълстър направиха проучване сред повече от 570 лица на възраст между 17 и 25 години. На тях са им били зададени определени психологически въпроси по най-различни теми, включително касаещи психичното здраве. Резултатите показват, че хората, които имат сестри са по-открити и отворени за общуване и за тях не е..

публикувано на 22.02.20 в 14:26

"На село" в Гроздьово - първа част

Тази събота гостуваме на жителите на село Гроздьово. Едно от най-големите села във варненска област, намира се в община Долни Чифлик. В селото   има църква, читалище, пенсионерски клуб, детска градина, училище, джамия и уникална ботаническа градина, в която виреят нетипични за нашите географски ширини растения. Селото има богата история, много..

публикувано на 22.02.20 в 07:00