Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Без ток на 22 юли

От 9 до 5 без ток заради профилактика и неотложни ремонти остават в селата Туртаканци, Каменар и Манастир, както и в голяма част на Девня - ул. "Просвета" в бл. 1, бл. 2, бл. 3 и бл. 4, ул. "Кирил и Методий", ул. "Кокиче", ул. "Албена", ул. "Тодор Каблешков", ул. "Бузлуджа", ул."Панайот Волов", ул. "Капитан Петко", бул. "Съединение" - бл. 4, бл. 5 и бл. 6, ул. "Здравец ", както и търговска част на ул. "Просвета".

Във Варна без ток по същата причина ще бъдат между 9 и 4 следобед в района на местността "Траката", на ул. 16-та, ул. 22-ра, ул. 24-та.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Боил Банов

Минимална заплата за свободните артисти заради извънредното положение

За времето на извънредното положение два месеца, плюс един месец още след това,  ще се осигури по една минимална работна заплата на тези хора заедно с осигуровките. Това каза на извънреден брифинг министърът на културата Боил Банов,  който оповести идеята вчера. “Така е и в документите - за миналата година са получавали до 1000 лв., са..

публикувано на 10.04.20 в 09:31

Въвеждат строги мерки за кооперативните и фермерските пазари във Варна

Търговското дружество „Пазари“ ЕАД да създаде организация за функционирането на кооперативните и фермерските пазари, като се отчете конкретната специфика като разположение, капацитет и брой на участващи производители за директни доставки на малки количества суровини до краен потребител. Това се казва в заповед на кмета на Община Варна,..

публикувано на 10.04.20 в 09:07

В Каварна извънредно БЧК раздава хранителни продукти

Започна извънредното  раздаване на хранителни продукти от Областния съвет на БЧК – Добрич, за община Каварна. Те са приети от „ Домашен социален патронаж“ и ще стигнат общо до 152 нуждаещи се лица от общината, от които 74 са от града, 78 от населените места. Лицата са разпределени в три групи: лица над 65 г- 17 лица, от които 8 в Каварна,..

публикувано на 10.04.20 в 09:06
Електронно микроскопско изображение на коронавируса, причинител на Covid-19

624 случаи на COVID-19 у нас

13 са новите случаи на COVID-19 у нас, пет от тях са в болница. За денонощието са направени общо 494 изследвания. Положителните случаи с коронавирус стават 624. Това съобщи председателят на Оперативния щаб и началник на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг в петък сутрин...

публикувано на 10.04.20 в 09:02

С пропускателен режим отваря врати Фермерски пазар-Варна

Дезинфекциране на всеки час, еднопосочно движение и щандове на два метра един от друг са част от мерките, при които ще отвори отново Фермерския пазар в събота във Варна. Всички продукти ще са предварително пакетирани с изключение на плодовете и зеленчуците, обясни за Радио Варна Екатерина Желязкова от екипа на Пазара. Оттам призовават..

публикувано на 10.04.20 в 08:28

Студентските съвети представят своите искания

Националното представителство на студентските съвети  е изпратило своя позиция с 16 искания до Министерството на образованието и науката и до висшите училища в България.                 Председателят на представителството Даниел Парушев коментира пред Даниела Стойнова основните акценти, свързани с контрола върху неприсъствените занятия, с..

публикувано на 10.04.20 в 08:05

Предимно слънчево на 10-ти април

Днес ще бъде предимно слънчево след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, по крайбрежието от юг-югозапад. Максимални температури от 19° до 24°, по Черноморието между 15° и 20°, за Варна около 19°. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 9°-11°. Изгрев на Слънцето за..

публикувано на 10.04.20 в 06:17