Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Новият ден" на 13 август с Мариела Димитрова

300 човешки живота могат да бъдат спасени в България на година, ако се ползват предпазни колани. 3 хиляди могат да избегнат травми само с поставянето им, когато седнат в автомобила. Предпазният колан може да спаси живот при катастрофа със скорост 120 километра в час. При движение с по-висока – над 140 километра в час, коланът причинява трамви, но при навременна помощ, човек може да остане жив. Трябва да е ясно, че коланът се поставя, за да запази собствения ви живот, а не да ви пази от полицаите е едно от посланията на Христо Димитров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи. Чуйте разговра с него в 8.10 часа.

Отвориха втори вход към Морска гара-Варна, откъм бул.Приморски, срещи Морска администрация. Как е организирано движението там ще научим в репортаж в 8.40часа.

Тази вечер (13-ти срещу 14-ти август) след полунощ ще е пикът на метеорния поток Персеиди. В 9.10 часа разказваме с астронома Ева Божурова и двама младежи за явлението и за организираното наблюдение край Варна.

Въпреки че ремонтът на Шишковата градинка във Варна продължава да пречи на пешеходци и водачи на МПС да стигнат до желаната дестинация бързо, мястото безспорно започва да придобива атрактивен облик. Ремонтът и изграждането на новата пешеходна зона по улица „Михаил Колони” – от СУ”Св.Климент Охридски” до булевард „Приморски” вече почти е приключил, а децата от кръжок „Азбука на въображението“ се погрижиха и за атрактивния вид на мястото. Как те украсиха пешеходната зона ще чуем в репортаж в9.40часа.

Как започнаха работа общинските съветници в едно от последните заседания от мандата на този състав на варненския Общински съвет – репортаж в 10.40 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Позиция" с Валери Великов, на 22 февруари

Промените в Закона за висшето образование и парите за здравеопазване във Варна коментираме с госта в студиото – проф. Анелия Клисарова. Има вина, но няма виновен - така накратко можем да обобщим доклада на Временната парламентарна комисия за хакерската атака срещу НАП. Разговор с IT специалиста Божидар Божанов. Тежки преговори за..

публикувано на 22.02.20 в 08:10
Chart

#578 ТОП 20 (21.02.2020-28.02.2020)

публикувано на 21.02.20 в 20:18

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 21 февруари със Светлана Вълкова

Европейското турне на Intelligent Music Project започва от Варна с концерт тази вечер – гост в предаването създателят на проекта д-р Милен Врабевски. Ще чуем интервюта и с двама легендарни участници – Рони Ромеро (Rainbow) и Саймън Филипс (Toto). НУИ „Добри Христов“ – Варна отваря врати за деца и родители на 23 февруари, на 25-и учителите и учениците ще..

публикувано на 21.02.20 в 14:05

"Новият ден" в петък, 21-ви февруари

Тази сутрин ще ви срещнем с инициаторите на Арте клас, които тази събота ще бъдат при хората от третата възраст в дома на Ален Мак. С какво ще разнообразят ежедневието им? Среща с Ивета Стоянова след 8.00ч.; Събота и неделя ще се проведат няколко благотворителни събития в помощ на 32-годишния Юлиян от Варна; В Международния ден на екскурзоводите..

публикувано на 20.02.20 в 19:00

НА СВЕТЛО на 20 февруари с Валерия Василева

Репортаж от дискусията „Социални услуги - реформа,  възможности и предизвикателства“ в Община Варна Актрисата Милена Кънева за поредицата „Театърът чете“, посветена на юбилейния сезон на ДТ „Стоян Бъчваров“ Зимното спортно предизвикателство във Варна – репортаж от ледената пързалка в ОСРК „Младост“ Тема с продължение: Опасни ли са..

публикувано на 20.02.20 в 13:11
Към новия ден

"Новият ден" на 20.02.2020 с Емилия Николова

Ще печелят ли на наш гръб аптеките, въвеждайки такса „рецепта”? Как Варна се включва в инициативата "Зимно предизвикателство" 2020 ? Резистограф обследва дърветата във Варна. Какво може машината? Кои са участниците в концерта "Красотата на класиката, поп музиката и фолклора"? Какъв заряд носи датата 20.02.2020?..

публикувано на 20.02.20 в 05:30
Строители санират оградата на затвора в Пловдив

"Post Factum" с Валери Великов, на 19 февруари

Започваме с острата реакция на премиера Бойко Борисов от тази сутрин заради поставянето на знаци за винетни стикери и пречупваме проблема през погледа на варненци. Продължамат проявите по повод 147 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Репортаж на Даниела Стойнова от честването във Варна. Търгът и протестът за..

публикувано на 19.02.20 в 15:48