Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Подводната фотография на фокус от днес във Варна

Подводни фотографи от цял свят си дават среща днес в първия Международен салон по подводна фотография в България, чийто домакин е Градската художествена галерия във Варна. Изложбата ще ни пренесе в тайнството на подводния свят – екзотични риби, костенурки, скатове, причудливи морски създания и изненадващи подводни превъплъщения на човешкото тяло и много други.

Откриването е тази вечер от 19 ч. с церемония за награждаването на победителите в конкурса.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Движещо се тяло" за пети път във Варна

Петото издание на фестивала  "Moving Body"  започва на 4 ноември. Форумът, посветен на движението и съвременния танц, тази година разгръща програмата си в първата и в последната седмица на ноември (04-08.11; 27-29.11). Хале 3 и Социалната чайна ще бъдат домакини на пърформанси, срещи, ателиета и филми, неминуемо повлияни от извънредното..

публикувано на 31.10.20 в 11:40
Националните награди за сценични изкуства –

Раздават ИКАР-ите днес, но без публика

Наградите ИКАР 2020 най-накрая ще се състоят днес, на 31 октомври в Народен театър "Иван Вазов", но за съжаление на почитателите и поддръжниците на номинираните актьори – без публика в залата. Решението е взето с цел засилване на противоепидемичните мерки, съобщиха от Съюза на артистите. Водещ на..

публикувано на 31.10.20 в 08:26

Библиотеката в Добрич отличи най-активните си читатели

Тази година, поради пандемичната обстановка, без специална церемония, в навечерието на празника на Народните будители – 1 ноември, директорът на библиотеката Невяна Христова връчи грамоти на отличените активни читатели. Те са Анелия Христова Енчева, 3 клас на ОУ „Христо Ботев“ - Читател на годината до 14 г., Минчо Петров Минчев на 66..

публикувано на 31.10.20 в 08:18

Варненският маринист Огнян Георгиев с изложба в Каварна

Художествена галерия "Христо Градечлиев" град Каварна и Галерия "Арт Маркони" град Варна представят изложба живопис "Камен бряг" на варненския художник Огнян Георгиев. Морето е любима тема в творчеството на Огнян Георгиев. И в тази изложба то доминира, но истинският акцент той е поставил върху Камен бряг. Магията на този природен феномен е..

публикувано на 30.10.20 в 15:50

В навечерието на Деня на народните будители евродепутатът Емил Радев дари книги на варненската библиотека

Евродепутатът Емил Радев, който е посланик на библиотеките в европарламента за пореден път направи дарение от книги на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” във Варна в навечерието на  Деня на народните будители. Дарението включва нови издания, подходящи за различни възрасти и интереси, като повечето от произведенията са на български автори...

публикувано на 30.10.20 в 15:28

Във Варна представят книга за кармичните и енергийните зависимости в живота ни

„Конникът” – поредна книга по методиката за личностно изграждане на квантовия психолог Валентин Ковачганев, ще бъде представена днес в Арт салона на Радио Варна. Книгата представя в романтичен вариант моделите на взаимодействие на кармичните и енергийните зависимости, които управляват житейската реалност.  Влиянието на книгите върху..

публикувано на 30.10.20 в 13:00

Отиде си Кузман Попов

Тази нощ – само часове преди да навърши 78 години, ни напусна големият български оперен режисьор и сценограф Кузман Попов. Това съобщи в официалния си профил директорът на Държавна опера Варна, Даниела Димова. "Днес, на 30.10.2020 нашият скъп колега и приятел, главният режисьор на Варненска опера Кузман Попов трябваше да навърши 78 години и да..

публикувано на 30.10.20 в 09:19