Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Намериха тялото на детето, което се удави на централния плаж във Варна

| обновено на 14.08.19 в 11:21
2
плаж край Варна
Снимка: БГНЕС

Тялото на 14-годишното момиче, което във вторник следобед изчезна в бурното море във Варна, е намерено, научи Радио Варна. То е извадено на Рибарския плаж след продължило 17 часа издирване. 

Около 17:30 часа във вторник е постъпил сигнал за инцидент, възникнал във водата на Централен плаж във Варна, съобщиха от полицията. Според първоначалната информация две непълнолетни деца са влезли във водата - въпреки червения флаг, като едното от тях не е успяло да излезе. 

Водолази от РДПБЗН - Варна се включиха в помощ на службите, отговорни за търсене и спасяване на море. Сформиран бе екип от водолази, който направи няколко спускания още снощи, за съжаление - без резултат. 
Самите спасители казват, че са направили всичко по силите си да помогнат и на двете деца, но от водата успял да излезе само приятелят на тийнейджърката. От сряда сутринта са мобилизирани военноморските сили и водолази, които да подновят търсенето на тялото на момичето. 

„Никой не се съобразява с флаговата сигнализация. Хората влизат при червен флаг в морето и след това друг им е виновен. Това, което могат да направят спасителите, е да извикат хората да излязат. Тези деца са били без придружител ", заяви Герон Люсовски, отговорен за спасяването на Централния плаж във Варна, в ефира Нова тв.

За целия Централен плаж отговарят 26 спасители, а в района на плажа на Калните бани, където изчезна момичето, са шестима. 

В сряда отново има опасност от „мъртви течения" по морето. Очаква се вълнението да започне да утихва.

Снимка

Галерия