Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Варна започня да обновява зебрите около училищата

Зебрата на ул."Д-р Пискюлиев" до ОУ"Цар Симеон Първи". Ясно личи зацапването й месец след като бе пребоядисана за 15-ти септември
Снимка: Радио Варна

Дейности по обновяване на пешеходната маркировка се извършват във Варна, съобщават от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“. Вече е освежена боята по бул. „Св. Елена“, „Константин и Фружин“, бул. „Приморски“, ул. „Ген Колев“, ул. „Отец Паисий“ и бул. „Вл. Варненчик“ от бул. „Мария Луиза“ до ул. „Отец Паисий“. В момента се работи по улиците „Кракра“ и „Тодор Влайков“.
Готова е и маркировката по новите настилки в района на Шишковата градинка.

Както всяка година, преди началото на първия учебен ден, ще бъдат проверени и възстановени хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация край училища, детски градини и ясли. Край натоварените кръстовища, освен обновяване на маркировката, ще бъдат поставени предупредителни стикери, които допълнително да насочват вниманието на водачите на МПС-та към пешеходците.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Балчик

Без валежи в неделя

В часовете до полунощ, по преминаващ фронт, ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и силни пориви на вятъра. След полунощ вятърът ще се обърне от запад-югозапад и постепенно ще отслабне, валежите ще спрат. Над страната ще проникне по-хладен въздух и сутринта минималните температури ще са от 12 до 17..

публикувано на 26.09.20 в 17:25

Свлачище затвори Кресненското дефиле

Пороен дъжд се изля в района на Кресненското дефиле. Появилите се след него кални свлачища затвориха път Е-79, съобщава информационна агенция  БГНЕС. В момента се е образувала голяма опашка от автомобили. Свличането на земна маса е станало в началото на дефилето в посока от Благоевград към Кресна,..

публикувано на 26.09.20 в 17:20
Красимир Вълчев

Без грипни ваканции. Ще се учи дистанционно.

Вече няма да има грипна ваканция, ще се учи дистанционно. Това коментира министърът на образованието Красимир Вълчев пред Нова телевизия. Според него се сбъдват негативните сценарии, свързани с коронавируса. По думите му засега стойностите на заразените с COVID-19 са нормални. В момента в училищата няма свръх стойности спрямо общия брой..

публикувано на 26.09.20 в 15:41

Стела Николова: Инцидентът с подлеза на сп. "Делфинариум" щеше да бъде избегнат, ако реално се осъществяваше ежемесечен контрол

„Проектът за бул. „Левски” беше изваден от нафталина, сега се вади втори социалистически проект от нафталина, въпросната лека железница или метро”- така опонира на идеята за нова връзка между летище Варна и КК „Златни пясъци” общинския съветник от Демократична България Стела Николова. Според нея тези проекти се преработват на крак, без визия и..

публикувано на 26.09.20 в 15:37

Бранимир Балачев: Въпреки минусите в приходната част бюджетът на Варна е задоволителен и не се нуждае от актуализация

Лекото метро, за което стана дума на последната ПК „Финанси и бюджет” и за което съветниците гласуваха 240 000 лева за предпроектни проучвания би решило много от проблемите на градски транспорт и транспортната схема на Варна. Такава позиция изрази председателя на комисията , адвокат Бранимир   Балачев. Според него, момента е изгоден за заем..

публикувано на 26.09.20 в 15:24

АПИ: "Направихме пълно обследване на Аспарухов мост 2009-та година". Общински съветник: "Никой не се е качвал под моста"

Пълно обследване на Аспарухов мост е правено през 2009-та година, каза за Радио Варна инж. Иван Досев от Агенция „Пътна инфраструктура”. Той не е съгласен с констатацията, че мостовото съоръжение е в плачевно състояние и носи непосредствена опасност за преминаващите по него. Мониторинг се осъществява постоянно и по данни на специалистите,..

публикувано на 26.09.20 в 15:13

Паметник на загиналия моторист се предвижда да бъде изграден във Варна

Десетки мотористи от варненски клубове се включиха в акцията по кръводаряване в Кръвния център във Варна, която е посветена на Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. Денят се отбелязва в 28 града, основните събития са утре. Националната инициатива е на Българска мотоциклетна медиа и социалната..

публикувано на 26.09.20 в 14:24