Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Румен Петков с критика срещу забавеното въвеждане на тол системата

Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия АБВ Румен Петков критикува във Варна забавянето на въвеждането на тол системата, която трябваше да заработи от 16 август. Новият краен срок, който бе обявен е 1 март следващата година. Петков постави въпроса откъде се изплащат заплатите на служителите в тол полицията в момента, тъй като първоначалното намерение е било това да става от приходите на системата, които още не са реализирани. Ето какво още посочи Румен Петков:

Румен Петков направи анализ на законодателната дейност на Народното събрание, която според него е незадоволителна. Той даде за пример закони, които са променяни многократно като Законът за обществените поръчки например, който е променян 16 пъти само за три години.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ден 82 на протести срещу кабинета във Варна

Вече 82 дни варненци се събират на протест с искане за оставка на правитеслтвото и на главния прокурор. Вчера недоволните граждани споделяха мнения по актуални теми, а след това направиха мирно шествие.  Днес фокусът на протеста се измести. Протетиращите, които тази вечер се събраха на стълбите пред общината,  коментираха последната сесия на местния..

обновено на 29.09.20 в 20:41

Вадят от обращение банкнотите от 2 лева

Днес на основание чл. 26 от Закона за Българската народна банка Управителният съвет на Българската народна банка взе решение да извади от обращение банкнотите с номинална стойност 2 лева , емисии 1999 г. и 2005 г., които престават да бъдат законно платежно средство от 1 януари 2021 г., съобщиха от БНБ. След тази дата банкнотите с номинална стойност..

публикувано на 29.09.20 в 18:33

Турски Ф-16 свали арменски Су-25

Турски изтребител Ф-16 е свалил Су-25 на арменските ВВС, съобщи арменското министерство на отбраната. Военното ведомство посочва, че турският самолет е прикривал действията на въоръжените сили на Азербайджан на територията на тази държава, които са нанасяли удари по територията на арменския град Варденис. "Днес около 10:30 турски изтребители Ф-16..

публикувано на 29.09.20 в 17:37

Шестима депутати от БСП напускат парламентарната група

Шестима депутати от "БСП за България" напускат парламентарната група. Това обяви на пресконференция в Народното събрание Красимир Янков. Напусналите са Красимир Янков, Валери Жаблянов, Димитър Стоянов, Лало Кирилов, Георги Андреев и Николай Иванов. Напусналите депутати не успяха да влязат в състава на новия Национален съвет на БСП. Красимир Янков обяви,..

публикувано на 29.09.20 в 17:35

Финансовата подкрепа за хората с увреждания без индивидуална оценка

Месечна финансова подкрепа за хората с увреждания да се отпуска без да се извършва допълнително индивидуално оценяване на потребностите. Т ова предвиждат промени в Закона за хората с увреждания, които са публикувани за обществено обсъждане до 28 октомври. Промените са разработени от работна група към Министерството на труда и социалната политика с..

публикувано на 29.09.20 в 17:05
Част от проекта на новия бул.

Над 550 000 лв. допълнителни средства ще отпусне общината за основен ремонт на пътни връзки с бул.„Васил Левски“

Близо 300 000 лв. бяха гласувани за рехабилитация на улиците „Мир“, „Царевец“ и „Подвис“, които имат връзка с булеварда. Други 251 000 лв. бяха одобрени за основен на ул. „Чаталджа“ и ул. „Братя Бъкстон“.  Общинският съвет даде също съгласието си за отпускане на над 115 000 лева с ДДС за допълнително финансиране на строителството на рампата на..

публикувано на 29.09.20 в 16:37

Отличиха Радио Варна с награда "Варна" за журналистика

Екипът на БНР – Радио Варна получава признанието в раздел „Журналистика“ – за оригиналния замисъл за отбелязване на 85-та годишнина на Радио Варна с 85 специални събития, за високите професионални критерии и отстояване на собствен стил през годините,  за приемствеността между традиция и съвременност,  за разширяването на младежката аудитория и..

публикувано на 29.09.20 в 16:27