Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ОУ "Ангел Кънчев" с нов проект по програма Еразъм +7 варненски училища ще започнат новата учебна година с нови проекти по програма Еразъм +. Едно от тях е Основното училище „Ангел Кънчев”, а проекта, който ще реализира през следващите две години е „Другите и ние, мостовете между нас”.  Той е на стойност 31 744 евро.

Целта на проекта е постигане на интеркултурност на различни равнища – национално, етническо, социално и междуличностно, каза за Радио Варна директора на училището Марионела Николова. Дейностите ще са широкообхватни и ще бъдат насочени към основните аспекти от живота на децата, ще са свързани с интересите им, ще дават възможност за себеизява, разбиране на другия и за развиване на умения за работа в екип. Особено внимание ще се обърне на децата със специални образователни потребности, каза още Марионела Николова.

Тя допълни, че  ОУ "Ангел Кънчев" ще стартира новата учебна година като иновативно училище. Учебният материал ще бъде преподаван и под формата на ролеви игри, ще има специална стая за иновативен клас.

Николова каза още, че за втора година обучението в училището е на едносменен режим, което значително подобрява усвояването на учебния материал от учениците.

Чуйте още в звуковия файл


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ново огнище на африканска чума във Варненско

Ново огнище на африканска чума е открито в село Голица, Варненска област.  Заразата е сред диви прасета - това съобщи областният управител на Варненска област Стоян Пасев. Друго огнище се предполага, че има в защитената местност "Лонгоза" край Камчия, обясни Пасев: Стана ясно, че до понеделник ще приключи евтаназирането на близо 40 000..

публикувано на 23.01.20 в 15:35

Напусна ни Жоро Василев

Дългогодишният журналист в Радио Варна Жоро Василев ни напусна вчера, съобщиха негови приятели. Повече от 10 години Жоро беше част от екипа ни. Беше водещ на предаванията "Нощен разговор", "Здравей, море!", "По първи петли" и др. Обичаше безкрайно изкуството и особено българската музика. В "Златния фонд" на Радио Варна се пазят десетки негови интервюта..

публикувано на 23.01.20 в 15:28
Проектът за Паметник на моряка

Димитър Димитров: Фигурата за Паметника на моряка ще е готова през пролетта

През пролетта се очаква да има яснота по финансовите въпроси, свързани с изграждането на Паметник на моряка във Варна. Предвидено е община Варна също да участва във финансирането на проекта. Това каза в морското предаване на Радио Варна председателят на УС на Фондация „Морски съдби” капитан Димитър Димитров, който уточни, че в момента от..

публикувано на 23.01.20 в 15:09

Грипна епидемия за Бургаска област

Грипна епидемия ще бъде обявена за цялата Бургаска област. Решението ще бъде взето официално утре. Лабораторните резултати от този сутрин са показали, че за последните седем дни 425 души са се разболели от грип, съобщиха от РЗИ - Бургас.  Грипна епидемия ще бъде обявена от събота, а учениците в цялата област излизат в грипна ваканция от..

публикувано на 23.01.20 в 14:14

Готови за плуване в "Тузлата"

Реновиран е басейнът за подводна гимнастика в специализираната болница за рехабилитация "Тузлата" край Балчик и вече на разположение на пациентите на лечебното заведение. Болницата започна годината с възстановен и модернизиран вът­ре­шен ба­сейн. Тем­пе­ра­ту­рата на водата в него е око­ло 31 гра­ду­са. Вод­но­то съо­ръ­же­ние е с..

публикувано на 23.01.20 в 13:42

Блок "Добрич" трябва да е готов през 2022 година

Блок „Добрич“ се очаква да бъде готов за експлоатация през 2022 година. Общинската сграда трябва да предостави апартаменти на собственици, чиито имоти са били отчуждени през 80-те години на миналия век. Жилищната сграда беше завършена до груб строеж през 2014 година и едва миналата година община Добрич успя да осигури средства за завършването..

публикувано на 23.01.20 в 12:53

Балчик ще похарчи над 4 млн.лв. за чистота през 2020 г.

4,613 милиона лева разходи за чистотата през 2020 година одобри Общинският съвет в Балчик. Според прогнозите тази година от такса битови отпадъци ще бъдат събрани 3,2 милиона лева. Община Балчик ще поиска освобождаването на средства от събраните отчисления по Закона за управление на отпадъците в прогнозен размер на 708 хиляди лева, които се..

публикувано на 23.01.20 в 10:46